ImportantLocal

LOCAL | O studentă din Darabani, rănită grav într-un accident rutier. Apel al medicilor către donatorii de sânge

O tânără studentă are nevoie de ajutor. Medicii de la Spitalul „Sfântul Spiridon” fac un apel către ieşeni să doneze sânge la Centrul de Transfuzii din Iaşi întrucât tânăra are nevoie de transfuzii semnificative de sânge. Pacienta în vârstă de 22 de ani a fost internată în spital după ce a fost accidentată în apropierea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi.

Luni, 11 decembrie, pe bulevardul Independenței din Iași, în apropiere de Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” a avut loc un grav accident auto. Două mașini s-au ciocnit, una dintre ele ricoșând pe trotuar, unde a lovit o tânără studentă originară din Darabani, scrie darabaneni.ro.

Cerasela Tatarciuc, studentă la Facultatea de Farmacie, a fost rănită grav fiind internată în secția ATI a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași fiind diagnosticată cu fractură de bazin, fractură de gambă stângă şi traumatism abdominal. Potrivit publicației Ziarul de Iași, medicii fac apel la populație să doneze sânge pentru studenta din Darabani pentru că are nevoie de transfuzii de sânge.

Pacienta, victimă a unui accident rutier, a ajuns în UPU cu multiple traumatisme. A necesitat transfuzii semnificative de sânge pentru că a pierdut sânge în urma traumelor. Centrul de Transfuzii a asigurat necesarul, dar facem apel către ieşeni să meargă să doneze în continuare pentru că sângele înseamnă pentru astfel de cazuri şansa la salvare. Starea pacientei se menţine gravă, cu risc de complicaţii”, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Grupa sanguină a tinerei este AB4 pozitiv, însă medicii îndeamnă ieşenii să doneze sânge indiferent de grupă.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page