Sanatate

SANATATE | 5 alimente care te fac să arăţi obosit

Există alimente care-ți sabotează starea de spirit după ce le consumi. Pentru că ele te fac să te simți și să arăți mai obosită decât de obicei, evită-le!

Mâncarea prăjită

De la floricele pe care le mănânci la film și până la celebrul pui prăjit al mamei,alimentele gătite în ulei conțin grăsimi care,odată ingerate,te fac să te simți mai obosită.

De asemenea,grăsimile afectează în mod direct pielea feței,și anume:

-Usucă pielea,chiar dacă bei suficientă apă;
-Favorizează apariția coșurilor și a punctelor negre;
-Descompune colagenul din piele.

Cafeaua

Poate părea contradictoriu faptul că te simți mai obosită după ce bei cafea,pentru că este cunoscută ca și băutura care-ți dă energie. Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă acest impuls de energie?

Pe de o parte,dacă cafeaua este băută cu o oră înainte de a te apuca de muncă,ajută organismul să ardă mai multe calorii. Pe de altă parte,cafeaua consumată în exces accelerează funcțiile organismului chiar și atunci când el nu mai are nicio resursă de energie. Consumul de cafea duce la deshidratarea corpului atunci când nu bei suficientă apă.

Produsele alimentare picante

Alimentele picante te fac să arăți obosită,deoarece consumul regulat provoacă apariția petelor sau a modificărilor culorii pielii.

Alcoolul

Se regăsește pe lista alimentelor care te fac să arăți obosită,deoarece alcoolul și cafeaua au unele efecte în comun. Deshidratarea este principala consecință. Așadar,pentru a evita deshidratarea,bea cât mai multă apă.

Carbohidrații

Mulți oameni au decis să renunțe complet la carbohidrați,deoarece ei cred că sunt răi. Dar,de fapt,sunt unii carbohidrați care-ți dau energieși care trebuie consumați regulat. Bogate în carbohidrați sunt legumele.

Carbohidrații pe care trebuie să-i eviți sunt făina albă și zahărul,deoarece conțin calorii goale. Ele sunt greu de digerat de corp și necesită multă energie pentru a fi procesate.

În schimbul acestor alimente,ar trebui să mănânci fructe,nuci,semințe și multe legume.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page