Sanatate

SANATATE | Ardeiul iute calmează durerile cauzate de artrită

Mâncarea picantă nu este tocmai pe gustul multora, însă ardeiul iute te poate scăpa de una dintre cele mai neplăcute probleme, ca durerile sau celulita.

Capsaicina, substanța principală din ardeiul iute, atunci când ajunge pe limbă, activează receptorii durerii, motiv pentru care tu resimți senzația de arsură.

Gustul iute, de unii evitat de alții preferat are multiple beneficii pentru sănătatea ta, mai ales dacă te confrunți cu problemele artritei. Nu dau dependență, sevraj sau alte efecete nedorite, în schimb te poți ajuta de acest gust pentru a scăpa de neplăcutul aspect de coajă de portocală.

Tot capsaicina este responsabilă și cu eliberarea endorfinelor, rezultând ulterior o stare de bine și ajutându-te chiar să faci și sport după consumarea ardeiilor iuți.

Este bine de precizat faptul că orice celulă umană  se distruge printr-un proces numit apoptoză, iar în anumite forme de cancer acest proces nu apare, celulele multiplicându-se în permanență și astfel iau naștere tumorile. În cazul consumului constant de ardei iute, datorită conținutului de capsaicină, această substanță ajută la distrugerea celulelor canceroase mai ales la nivelul prostatei, a plămânilor și a pancreasului.

Capsaicina eficientă în artrită

Capacitatea sa de a stimula metabolismul este eficientă atât în cazul migrenelor cât și a artritei, ajutând la calmarea durerilor.

Studiile efectuate pe baza conținutului ardeiului iute au scos în evidență faptul că acesta poate reduce semnificativ nivelul colesterolului și al trigliceridelor, în felul aceste evitând apariția cheagurilor de sânge și posibilitatea unei eventual atac de cord sau accident cardio vascular cerebral.

Te scapă de celulită

Ardeiul iute se poate regăsi cu ușurință și în compoziția anumitor creme sau uleiuri ce au drept scop tratarea aspectului de coajă de portocală.

Apelează la masajul anticelulitic folosind uleiul de ardei iute, ai grijă în schimb să folosești mănuși atunci când îl aplici pe piele pentru a evita disconfortul ulterior la nivelul mâinilor, și să eviți pe cât posibil contactul cu ochii.

Vei observa cum aspectul pielii tale se va îmbunătăți, la fel circulația sangvină, iar forma de coajă de portocală treptat va deveni doar o amintire.

Poți să îți prepari acasă acest ulei, destul de simplu de făcut. Într-un borca de sticlă adaugă un pahar de ulei de măsline de preferat, apoi adaugă o mână de ardei iute uscat și mărunțit. Închide bine borcanul și las-l la macerat 14 zile, filtrează apoi uleiul și poți să ăl folosești la masaj.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page