Sanatate

SANATATE | Peştele ţine diabetul la distanţă

După ce au studiat obiceiurile alimentare ale spaniolilor, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că peştele, consumat de câteva ori pe săptămână, ne poate feri de diabet.

Cercetarea a fost realizată de Universitatea Mercedes Sotos Prieto din Valencia pe 945 de bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 55 şi 80 de ani, care aveau probleme cardiovasculare.

După ce au analizat obiceiurile alimentare, cercetătorii au constat că peştele scade riscul de apariţie a diabetului. Consumul în exces de carne roşie duce la creşterea riscul de apariţiei a problemelor cardiace, a hipertensiunii, diabetului şi chiar a unor probleme mai grave de sănătate, cum este cancerul.

Aşa cum au mai arătat şi alte cercetări, peştele este unul din alimentele de bază în cadrul dietei mediteraniene şi care aduce nenumărate beneficii pentru sănătatea inimii, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Valencia.

Rezultatele studiului au arătat că acizii graşi Omega 3 ajută la dezvoltarea muşchilor scheletici şi îmbunătăţeşte sensibilitatea la insulină, astfel riscul apariţiei diebetului fiind mai mic.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page