Diverse

DIVERSE | Top 5 alimente bogate în magneziu

Magneziul este un mineral foarte important pentru organism. El este esențial pentru inimă, ficat și rinichi, iar carența lui poate provoca mai multe probleme de sănătate. Pe lângă suplimentele nutritive, magneziul poate fi luat și din alimentația zilnică.

Iată care sunt cele mai bogate surse de magneziu:

Spanacul

Spanacul este o sursă excelentă de magneziu, vitaminele A (sub formă de carotenoide), B2, B6, C, E și K, mangan, acid folic, fier, cupru, calciu și potasiu. În plus, spanacul conține o cantitate mare de fibre dietetice, acizi grași Omega-3, seleniu, fosfor, vitamina B1, zinc, proteine și colină – o vitamina hidrosolubilă care intervine în degradarea acizilor grași, anumitor acizi aminați și a glucozei. Pentru ca organismul să asimileze toate aceste substanțe nutritive, include în alimentație spanacul.

Semințele de dovleac

Toate felurile de semințe de dovleac conțin o cantitate mare de fitonutrienți, fosfor, magneziu și cupru, fier, zinc și proteine. Mănâncă o ceașcă cu semințe de dovleac în fiecare zi.

Semințele de susan

Aceste semințe sunt sursă bogată de cupru, mangan, calciu, fosfor, magneziu, fier, zinc, vitamina B1, seleniu și fibre dietetice. Include semințele de susan în alimentație, sub diferite forme.

Semințele de floarea-soarelui

Semințele de floarea-soarelui sunt sursă bogată de vitaminele B1, B6 și E, mangan, cupru, seleniu, fosfor, magneziu, folați și niacină. În plus, semințele de floarea-soarelui sunt perfecte pentru gustările din timpul zilei.

Caju

Datorită substanțelor nutritive pe care le conțin, alunele caju au devenit preferate. Ele sunt sursă importantă de fosfor, magneziu, mangan, calciu și zinc. Când ai poftă de ceva dulce, mănâncă un pumn de caju.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page