Sanatate

SANATATE | Cauza mai puțin cunoscută a acidității gastrice!

Simți o senzație de arsură în stomac și piept, în special după ce mănânci? Dacă da, atunci s-ar putea să te confrunți cu aciditate gastrică. Din acest motiv, ar trebui să acorzi o mai mare atenție alimentelor pe care le consumi în fiecare zi!

Încă de când ne naștem și până murim, organismul se poate confrunta cu mai multe probleme de sănătate, în orice moment. O boală poate afecta o parte a corpului și aceasta ar putea fi minoră, putând fi tratată cu ușurință, în timp ce multe afecțiuni grave se tratează mai greu.

Pentru a preveni bolile, ar trebui să acorzi atenție simptomelor și să identifici cauzele, astfel încât să poată fi tratate înainte să fie prea târziu. Cele mai multe afecțiuni au cauze specifice și, astfel, sunt mai ușor de tratat.

Acum să vorbim despre aciditatea gastrică

Aciditatea gastrică este o afecțiune digestivă în care secreția de acizi digestivi este mai mult decât normală în intestine, provocând arsuri la stomac. Gaze, indigestie, senzație de arsură în piept, durere de stomac, senzație de greață, constipație, etc., sunt toate simptome ale acidității. Principala cauză a acidității este alimentația nesănătoasă. Cu toate acestea, studiile arată că și stresul poate provoca aciditate.

Cum poate stresul provoca aciditate gastrică?

Stresul a devenit o parte din viața noastră. Presiunea de la locul de muncă, examenele din timpul școlii, problemele financiare, problemele legate de relații, toate duc în final la creșterea nivelului de stres, într-un fel sau altul. Acum, după cum probabil știi deja, stresul poate avea un efect negativ asupra sănătății noastre.

Adu-ți aminte când ai fost ultima dată extrem de stresată. Probabil te-ai confruntat cu durere de cap, oboseală, senzație de greață. Ei bine, stresul joacă un rol-cheie în dezvoltarea anumitor boli grave, cum sunt cele cardiovasculare, hipertensiune arterială și chiar cancer! Stresul cauzează eliberarea în organism a unei cantități mai mari de cortizol, un hormon care poate cauza anumite afecțiuni.

Un studiu recent publicat în revista „Internal Medicine”, arată că stresul ar putea fi una dintre cauzele majore ale acidității, care apare chiar dacă ai un stil de viață sănătos. Conform acestui studiu, când o persoană suferă de stres cronic, nivelurile hormonului cortizol din organism pot declanșa producerea de acizi gastrici în exces, provocând aciditate. Așadar, în concluzie, stresul poate fi una dintre cauzele mai puțin cunoscute ale acidității.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page