Diverse

DIVERSE | Legume care te pot îngrășa

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Harvard, cartoful este leguma care îngrașă cel mai mult, fiind de preferat, în schimb, consumul de orez brun sau pâine integrală.

De asemenea, oamenii de știință sunt sceptici și în privința porumbului dulce sau al mazărei.

Iată concluziile cercetătorilor de la prestigioasa universitate, după ce au analizat în detaliu obiceiurile alimentare a 130.000 de bărbați și femei din Statele Unite!

Legume care te pot îngrășa:

– În ceea ce privește consumul de fructe, acestea se află în topul clasamentului atunci când vine vorba de slăbit: consumul regulat de afine, prune, mere, pere, zmeură, stafide sau struguri stimulează procesul de ardere al grăsimilor, acestea fiind bogate în polifenoli;

– În privința consumului de legume, broccoli și varza de Bruxelles sunt aliații dietelor de slăbit, întrucât au cel mai redus număr de calorii;

– Cu toate acestea, nu toate legumele te ajută să slăbești, dimpotrivă: consumul de cartofi, porumb dulce și mazărea este asociat cu creșterea în greutate. Astfel, cartofii, deși bogați în vitamina C și potasiu, au un conținut redus de apă și un aport de calorii mai ridicat. De aceea, ei pot fi înlocuiți cu orez brun sau cereale integrale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page