Sanatate

SANATATE | Cele mai bune surse de antioxidanți

Auzim tot mai des de antioxidanți, dar și de rolul lor când vine vorba de prevenirea multor afecțiuni. Descoperă în rândurile de mai jos câteva dintre sursele de antioxidanți pe care le ai mereu la îndemână!

Antioxidanții sunt de fapt un complex de vitamine, minerale și enzime care au rolul de a reduce acțiunea radicalilor liberi, compuși care favorizează apariția multor afecțiuni, printre care și cancerul. Aceștia se găsesc în fructe, legume, fructe de mare, alimente pe care este bine să le includem în alimentația zilnică.

Consumă cât mai des nuci

Pe lângă faptul că previn bolile de inimă sau apariția diabetului, nucile au și un conținut de două ori mai ridicat de antioxidanți în comparație cu alte fructe înrudite.

În plus, dacă acestea sunt consumate zilnic, în stare crudă, beneficiile lor pentru organism vor fi și mai vizibile, iar un consum de aproximativ patru nuci pe zi reprezintă doza ideală anti-imbătrânire.

Berea răcorește și are grijă de sănătatea ta

Cunoscută și sub denumirea de băutură-aliment, berea are, datorită hameiului, un conținut semnificativ de antioxidanți. Rezultele mai multor studii au arătat că berea contribuie, dacă este consumată cu moderație, la menținerea stării de bine a organismului.

„Hameiul, un ingredient cheie al rețetei de fabricare a berii, este o plantă absolut specială. Mai puțin cunoscut este faptul că, datorită calităților sale antioxidante excelente, pe lângă industria fabricării berii, hameiul mai este folosit doar în industria farmaceutică.Tot puțin cunoscut este și faptul că antioxidanții din hamei, care poartă denumirea de flavonoide, sunt mai puternici decât antioxidanții pe care îi putem găsi, de pildă, în citrice. Mai mult, flavonoidele rezistă mai bine în organism decât alte substanțe similare, fiind mai eficienți și sporind și mai mult efectele benefice pentru sănătatea organismului uman“, explică dr. Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Nu uita să mănânci usturoi

Deși beneficiile usturoiului pentru sistemul imunitar sunt familiare încă din timpuri străvechi, anumite proprietăți ale sale încă ne surprind.

Astfel, fitonutrienţii, nutrienții esențiali pentru sănătate (seleniul, zincul, manganul germaniul), dar și vitaminele A şi C, fac ca usturoiul să fie un antioxidant puternic, ajutând la eliminarea radicalilor liberi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page