Diverse

DIVERSE | Așa scapi de coșurile dureroase de la nivelul scalpului!

Ți s-a întâmplat vreodată atunci când te spălai pe cap sau când te pieptănai să atingi un loc dureros în zona pielii capului, iar când ai pus degetul acolo, ai descoperit probabil un coș umflat și dureros? Află de ce apar coșurile și cum le poți combate!

Principalii factori de apariție a coșurilor sunt: foliculita, chisturile epidermice și psoriazisul.

Foliculita

Ei bine, acește formațiuni inestetice  de culoare albă sau roșie care au și puroi pot apărea din diferite cauze, una dintre ele fiind foliculita. Această afecțiune a pielii capului apare atunci când foliculii firelor de păr sunt afectați de puroi și sebum. Dermatologii spun că dacă aceste coșuri nu s-au inflamat, atunci culoarea lor este albă, iar când ele sunt umflate devin roșii și pot produce inflamații în zona din jurul acestora. Din acest motiv se va crea un teren propice pentru dezvoltarea și răspândirea bacteriilor ceea ce va determina înfundarea foliculilor și apariția coșurilor cu puroi.

Chisturile epidermice

Sunt asemănătoare cu cele apărute în cazul foliculitei, însă în această situație, coșurile sunt mai dureroase și se întind pe suprafață mai mare a pielii capului. Și aici vor apărea niște bubițe inflamate și roșii, numite tot coșuri.

Psoriazisul

Foarte rar se întâmplă ca această problemă apărută la nivelul pielii capului să provoace apariția unor coșuri care sunt foarte dureroase. Cunoscuta afecțiune de la nivelul scalpului apare atunci când celulele epidermei încep să se înmulțească foarte tare. În acest mod se vor forma mai multe straturi de piele care vor determina inflamarea pielii.

Hai să vedem mai jos câteva remedii care să trateze inflamațiile respective și să stopeze apariția coșurilor.

Uleiul de rozmarin

Fitoterapeuții recomandă o serie de leacuri pentru aceste probleme care apar la nivelul pielii capului. Unul dintre ele este și uleiul esențial de rozmarin cu care se freacă foarte uțor pielea capului. Atenție nu se aplică atunci când sunt răni deschise în zona scalpului. Mai poți încerca și uleiul din arbore ce ceai.

Acidul salicilic

Acest remediu este întrebuințat de mulți oameni pentru tratarea acneei dar și pentru eliminarea coșurilor apărute la nivelul scalpului. Îl găsești la farmacie. Folosești un bețișor de curățat urechile pe care îl înmoi puțin în acidul salicilic. Faci cărări în zonele afectate de coșuri și aplici exact în locurile

Alte remedii

După ce te-ai spălat pe cap, clătește-te cu apă cu oțet de mere. În acest mod se va reduce mătreața și pe lânga asta vei avea și un păr curat și mătăsos. Poți aplica pudră de talc pe pielea capului pentru că este indicată pentru eliminarea sebumului în exces. Un alt leac pe care îl poți folosi în combaterea coșurilor este apa de levănțică. Aceasta este utilă pentru cei cu păr gras sau cu tendințe de îngrășare pentru că elimină sebumul și îți parfumează părul.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page