Sanatate

SANATATE | Ce problemă de sănătate ascund mâinile amorțite

Nu-ți sunt străine durerile de la nivelul încheieturilor mâinilor ce sunt însoțite adesea de neplăcuta senzație de amorțeală, rigiditate sau chiar slăbiciune? Nu ignora astfel de simptome! Pot fi semnalul unei afecțiuni serioase cu care se confruntă organismul tău.

Dacă ai stat foarte mult într-o anumită poziție cel mai probabil te confrunți cu câteva dintre simptomele de mai sus, însă dacă nu poziția corpului este cea care declanșează aceste simptome, atunci este necesar să mergi al medicul specialist deoarece pot semnala prezența unor afecțiuni ca diabetul, dficiența de vitamine mai ales vitamina B12 sau poate un accident vascular cerebral.

Stimulează punctele reflexogene din palme

Atât palmele cât și tălpile pot evidenția atunci când este o problemă în organismul tău deoarece prezință terminațiile nervoase ale organelor. Nu degeaba sunt recomandate ședințe de reflexoterapie periodic pentru a relaxa întregul corp și a evita blocajele ce pot să apară.

Astfel, dacă simți amorțeli frecvente în vârful degetelor de la mână, vizitează neaparat un cardiolog doarece acesta este un semn al unei boli cardiovasculare.

Deficitul vitaminic mai ales lipsa de vitamina B și E se va resimți de asemenea în interiorul palmelor, acordă o atenție sporită alimentației tale și masează prin mișcări circulare palmele confrom punctelor din imaginea de mai sus.

Nu sări peste orele de odihnă deoarece un organism suprasolicitat este posibil să amorțească și să nu te mai poată susține în toate activitățile tale. Astfel, la primul simptom de amorțeală i-a o pauză, bea un pahar apă. Dacă simptomele nu dispar, atunci mergi de urgență la medic.

Combinația de paloare nejustificată, amorțeala mâinilor pot fi semnalul sindromului Buerger care apare mai ales la fumători și provoacă inflamarea capilarelor. Însă mai există și posibilitatea de a dezvolta sindromul de tunel carpian, un consult de specialitate va elucida cauza provocatoare.

Hidratează-te corespunzător

Atât alimentația cât și hidratarea și mișcarea sunt esențiale pentru sănătatea ta. În lipsa chiar și a unuia dintre aceste componenten te poți confrunta cu picioarele umflate, senzația de furnicătură în palme și picioare mai ales noaptea  când circulația sangvină este afectată și îngreunată.

Dacă aceste simptome devin o rutină a zilei nu ezita să te prezinți de urgență la medicul cardiolog, mai ales dacă aceste amorțeli vin însoțite și de durere la nivelul umărului ce se lasă pe braț, acesta este semnalul infarctului de miocard.

În cazul în care la aceste amorțeli observi că te confrunți și cu dificultăți de respirație sau simți o durere puternică în piept atunci mai mult ca sigur există anumite probleme la nivelul aparatului cardiovascular.

Asigură-te întotdeauna că orice simptom oferit de organismul tău poate fi ținut sub control și nu te feri să mergi la medic, mai bine să previi și să tratezi orice problemă în stadiu incipient decât să amâni până nu se mai poate face nimic.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page