Diverse

DIVERSE | Ce au în comun frica, stresul și iertarea

Potrivit studiilor, stresul este asociat cu bolile cronice, mai ales în ultimele decenii. Când suntem stresați, sistemul imunitar este afectat, iar creierul nu mai funcționează la capacități maxime. Dar, pentru a preveni afecțiunile, ar trebui să evităm stresul. Cum o putem face?

Legătura dintre frică și stres

Stresul este, în general, cauzat de doi factori: efortul fizic și teama. Când ne este frică, corpul începe să producă mai mulți hormoni de stres, adrenalină și cortizol, care interferează cu funcția creierului.

Pentru a putea preveni afecțiunile, este important să nu-ți fie frica și să eviți perioadele stresante. Pentru a face acest lucru, primul pas constă în iertarea celor care ți-au făcut rău sau a celor care te-au supărat. Nu uita că sentimentele negative se manifestă, se construiesc și se accentuează tot mai mult.

Rolul iertării

Prin iertare, ai posibilitatea de a preveni, emoțional și fizic, efectele necruțătoare ale stresului pe termen lung. În plus, majoritatea afecțiunilor sunt declanșate în perioadele stresante sau când cineva se confruntă cu un eveniment tragic, lucru care are urmări traumatice asupra sa. Singura modalitate de a inversa efectele este de a ierta.

Dar ce este iertarea?

Mulți oameni cred că iertarea este un sentiment. Nu! Iertarea nu este un sentiment, ci o alegere. Mergi la cei pe care i-ai rănit și cere-le iertare. Odată ce ai iertat și ai fost iertat, îți deschizi inima. Și, astfel, permiți vindecarea.

Eliminând toată resentimentele din corp și învățând cum să ierți, reușești să înlături stresul și să previi afecțiunile. Poate nu știai, dar cancerul a fost asociat de cele mai multe ori cu stresul!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page