Sanatate

SANATATE | Suferi de anemie? Iată ce plante îţi vin în ajutor

Te doare capul, te simți slăbită și ți-e mereu somn? Dacă ți-ai făcut analizele și medicul ți-a spus că suferi de anemie, poți să apelezi la remediile din plante pentru a-ți crește nivelul fierului din sânge.

Iată care sunt acestea!

Urzica

Tratează anemia și îmbunătățește tonusul. Pentru asta,amestecă 20 g de frunze de urzică,10 g de măcriș și 10 g de pătlagină,într-un litru de apă. Lasă-le la macerat 12 ore. Apoi,pune amestecul la fiert. Lasă-l să se răcească și filtrează-l. Bea câte o cană pe zi,timp de 3 săptămâni.

Crețișoara

Datorită sărurilor minerale pe care le conține,crețișoara este indicată în tratarea anemiei. Prepară ceaiul dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă clocotită. Lasă ceaiul să se infuzeze,după care strecoară-l. Bea 3 căni pe zi,timp de 20 de zile.

Cătina albă

Planta este bogată în vitamine și are efect tonic asupra organismului,de aceea fitoterapeuții o recomandă în tratarea anemiei. Consumă 20-30 de grame de fructe proaspete,în fiecare zi,sau prepară un sirop din cătină. Pentru asta ai nevoie de 500 g fructe și 800 g miere de albine. Spală fructele,pasează-le cu furculița și pune-le în borcane. Adaugă mierea,amestecă și păstrează la frigider. Ia câte 2 lingurițe de sirop dimineața,timp de o lună.

Țintaura

Dacă ai lipsă de fier apelează și la remediile din țintaură. Prepară vinul de țintaură astfel:pune 6 linguri de țintaură mărunțită,3 tulpini înflorite de busuioc și 6 linguri de miere într-un litru de vin negru. Lasă la macerat 2 săptămâni,după care filtreză amestecul. Ia de 2 ori pe zi câte 1-3 linguri înainte de masă.

Spanacul

Bogat în vitamine,în minerale,în fibre alimentare și acid folic,spanacul este indicat celor care suferă de anemie. Deoarece prin fierbere își pierde majoritatea principiilor sale active,nutriționiștii recomandă să se consume proaspăt și crud,fie în salate,fie sub formă de suc. Prepari sucul din două mâini de spanac tăiat cât mai mărunt,peste care torni 200 ml de apă și amesteci cu o lingură de lemn. Lași combinația la macerat,timp de 4 ore,după care o filtreazi și o consumi.

Sfecla roșie

Sfecla roșie conține fier,magneziu și vitamina B6,esențiale pentru combaterea anemiei. Contra acestei afecțiuni se recomandă o cură de o lună cu sfeclă crudă,din care se consumă câte 150 de grame,o dată la două-trei zile.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page