Sanatate

SANATATE | Alimente care mențin sănătatea ficatului tău

Ficatul este organul cu cele mai multe și totodată diversificate funcții din întreg organismul. Astfel că orice dezechilibru produs la nivelul lui este resimțit în tot corpul. Sănătatea ficatului este primordială pentru buna funcționare a celorlalte organe.

În general, ficatul se îmbolnăvește din mai multe motive. Cele mai des întâlnite fiind ereditatea, consumul constant de alcool dar și obezitatea.

Astfel că este necesar să acorzi o atenție sporită alimentației tale cât și orelor de somn pentru a te asigura că îi furnizezi condițiile optime de funcționare.

Ghimbirul asigură sănătatea ficatului

Fiind și un antiinflamator, acesta ajută la reducerea inflamațiilor apărute la nivelul ficatului datorită stilului alimentat și exceselor făcute.

Poți să îl folosești pe post de condiment pentru salate sau să îl adaugi în suc. Indiferent că alegi să îl folosești în stare naturală sau sub formă de pulbere acesta contribuie substanțial la buna funcționare a întregului sistem imunitar, digestiv, respirator și nu numai.

Cartoful dulce apără ficatul de alcool

Datorită conținutului de vitamina A, vitamina B5, vitamina B6, dar și alte substanțe nutritive,consumul lui în mod frecvent ajută  la tratarea bolilor de ficat apărute din cauza consumului excesiv de alcool.

Din păcate unul dintre cei mai mari dușmani ai ficatului este alcoolul, urmat apoi de țesutul adipos .

Un alt aliment pe care este bine să îl consumi pentru a regla nivelul trigliceridelor este banana. Eficientă pentru a trata multe afecțiuni și pentru a menține acest organ sănătos, bogată în potasiu, acid folic și vitamine este ideală spre a fi consumată până la ora prânzului.

Turmenicul, antifungic, antibacterian, ajută la prevenirea și tratarea cancerului

Acest condiment este un adevărat aliat la care poți apela. Mai mult de atât nu trebuie să treci cu vederea nici de legumele crude. Acestea sunt bogate în fibre benefice bunei funcționări a acestui organ. Nutrimenții pe care îi conțin întăresc imunitatea ficatului făcându-l mult mai rezisten în fața bolilor.

Păpădia, diuretic și antioxidant necesar

Această plantă este un adevărat ajutor datorită efectului său diuretic și antioxidant. Asigură de asemenea buna funcționare a inimii. O poți găsi foarte ușor la plafar sau la farmacie, poți să o consumi sub formă de ceai sau poți să alegi să adaugi această plantă în salate.

Vitamina E și ficatul

Această vitamină ajutâ atât ficatul cât și inima, poți să vorbești cu medicul tău și în cazul în care este nevoie poate să îți prescrie anumite suplimente care să o conțină. Poți să consumi și ficatul de vită, deoarece acesta conține nutrimenți benefici organismului tău

În perspectiva feng shui-ului ficatul este un organ vital pentru energia întregului organism.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page