RETETA | Prăjitură cu cremă de lămâie
Ingrediente:
Blat
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 7 linguri faina
- 3 linguri ulei
- 3 linguri apa
- un vf. cutit sare
Crema
- 500 ml lapte
- 3 linguri si 1/2 faina sau amidon alimentar
- 4-5 linguri zahar (mie-mi place mai dulce si am pus 5 linguri)
- un pachet de unt (alegeti un unt de calitate)
- coaja si zeama de la o lamaie
- 100 ml frisca lichida indulcita
- 100 ml smantana cu continut ridicat de grasime
- o lingurita zeama lamaie
- 2 linguri rase zahar
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul mixand pana se dilueaza complet.
Galbenusurile freaca-le cu uleiul ca la maioneza apoi adauga apa si omogenizeaza.
Adauga-le peste albusuri odata cu faina cernuta (nu sari peste etapa cu cernutul!) apoi omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus (nu circular) cu o lingura de lemn.
Usor,usor am zis! Da?
Toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt (tava de 20/27cm), niveleaza cu grija, apoi baga tava in cuptorul preincalzit si coace la foc mic pana capata o culoare frumoasa si trece testul cu scobitoarea.
Lasa la racit si prepara crema.
Mixeaza untul spuma.
Intr-un vas cu fund dublu pune faina si zaharul apoi adauga pic cu pic laptele rece, amestecand cu un tel sa nu faca cocoloase.
Sursa: bucataras.ro