Retete

RETETA | Carne de porc în sos de roșii cu smântână

Ingrediente:

  • 800 kg carne porc
  • 4 catei usturoi
  • 400 ml suc de rosii
  • 200 ml smantana
  • 1 lingurita condimente pentru friptura
  • marar uscat
  • sare
  • piper
  • ulei
Mod de preparare:
Carnea o spalam si o taiem in cuburi potrivite ca marime .

Punem o tigaie la foc potrivim cu putin ulei. Cand uleiul s-a incins punem usturoiul curatat si bucatile de carne .Dam focul la iute si prajim carnea pe toate partile .

Presaram condimentele,sare si piper dupa gust si adaugam putina apa cat sa acopere carnea . Dam focul la mic , acoperim cu un capac si lasam carnea sa se fragezeasca. Daca este necesar, pe parcurs adaugam apa.

Carnea este gata cand furculita intra usor in aceasta .

Cand toata apa s-a evaporat, dam focul la potrivit si adaugam sucul de rosii amestecand cu o spatula de lemn . Lasam sa fiarba pentru 5-10 minute .

Inchidem focul,adaugam smantana si amestecam bine toate ingredientele. Gustam sa vedem de mai trebuie sare .

Servim fierbinte presarand marar uscat .

Pofta buna !

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page