Important

NATIONAL | VEŞTI PROASTE pentru şoferii români de la Poliţia Rutieră

Lipsa anvelopelor de iarnă sau a echipamentelor antiderapante omologate i-a costat pe mulţi şoferi români în aceste zile de vreme extremă.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au constatat 26 de infracţiuni şi au aplicat peste 2.600 de sancţiuni contravenţionale, în timpul unei acţiuni desfăşurate în zonele cu cod galben şi portocaliu, pentru prevenirea evenimentelor care ar putea fi generate de fenomenele meteorologice periculoase, informează IGPR.

În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 26 infracţiuni, dintre care 21 la regimul circulaţiei şi 5 alte genuri de infracţiuni şi au aplicat 2.668 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 28.01.2014, ora 05.00 – 29.01.2014, ora 05.00, în judeţele afectate de cod portocaliu şi galben, peste 7.500 de poliţişti, dintre care 1.578 poliţişti rutieri, 5.207 poliţişti de ordine publică, 525 de poliţişti de la poliţia transporturi şi 247 poliţişti de la alte structuri, cu 3.185 de autospeciale au acţionat, potrivit competenţelor, pentru prevenirea evenimentelor care ar fi putut fi generate de fenomenele meteorologice periculoase.

Astfel, în perioada amintită, conducătorilor de autovehicule le-au fost aplicate 148 de sancţiuni contravenţionale pentru faptul că au circulat pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără a-şi echipa automobilele cu anvelope de iarnă şi 16 pentru lipsa echipamentelor antiderapante omologate.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 2.504 sancţiuni contravenţionale pentru alte abateri la normele rutiere.

Poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule:

– Circulaţi cu prudenţă, reduceţi viteza de deplasare şi evitaţi manevrele riscante, care nu sunt absolut necesare, precum depăşirile pripite. Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

– Dotaţi-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece. Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire!

– Informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

– Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor. Ţineţi cont de faptul că atunci când  afară este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanta mai mare între maşina pe care o conduceţi şi cea din faţă!

– Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.

Sursa: www.realitatea.net

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page