Important

NATIONAL | Şcolile din Bucureşti vor fi închise luni şi marţi. 13 judeţe rămân sub avertizare de viscol şi ninsori. 26 de drumuri naţionale sunt închise

VREMEAViscolul şi ninsoarea au blocat de sâmbătă mai multe drumuri naţionale şi toate cele trei autostrăzi. La această oră, A1, A2 şi A3 sunt închise şi, la sugestia Poliţiei Române, se menţin blocate, 26 de porţiuni de drumuri naţionale din judeţele Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Argeş, Gorj şi Vrancea, inclusiv cel dintre Focşani şi Afumaţi pe E 85, pentru a evita înzăpezirea autoturismelor. Printre ele se numără şi patru drumuri care leagă Capitala de judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa. Până acum, inspectoratele şcolare din Bucureşti şi Brăila au anunţat că şcolile vor fi închise luni şi marţi.

ANM a mai emis sâmbătă seara două coduri, unul portocaliu şi unul galben, valabile în intervalul 25 ianuarie, ora 19:00 – 26 ianuarie, ora 22:00. Astfel, 13 judeţe sunt sub avertizare cod portocaliu, iar alte 14, sub avertizare cod galben.

Şcoli închise

Şcolile din Bucureşti şi Brăila vor fi închise din cauza avetizării cod portocaliu de ninsoare şi vicol emise de meteorologi pentru aproape jumătate din ţară. Numărul judeţelor în care în unităţile de învăţământ nu se vor ţine cursuri ar putea creşte însă, în condiţiile în care această decizie se ia la nivelul fiecărui inspectorat şcolar în funcţie de evoluţia vremii.

Până acum, autorităţile au anunţat că şcolile vor fi închise în Bucureşti şi Brăila.

Anunţul referitor la închiderea şcolilor din Bucureşti în zilele de luni şi marţi a fost făcut de primarul Sorin Oprescu, care a precizat că cerut Inspectoratului luarea acestei măsuri pentru ca utiliajele de deszăpeziere să poată interveni eficient. Astfel, vor fi închise 425 de unităţi de învăţământ, între care 296 de şcoli şi 129 de grădiniţe, în care sunt încadraţi aproximativ 242.000 de preşcolari şi elevi.

Iulian Danielescu, inspector şef ISJ Brăila, a precizat că în Brăila vor fi închise toate şcolile şi grădiniţele în primele două zile ale săptămânii viitoare, cu excepţia celor din municipiu.

”În municipiul Brăila se va învăţa deoarece domnul primar Simionescu ne-a asigurat că până luni dimineaţă străzile se vor curăţa şi nu vor fi probleme cu circulaţia. În prezent, în oraş se poate circula, dar se ajunge mai greu, bănuiesc, sper ca până mâine – n.r. luni – să se schimbe situaţia, iar elevii să ajungă la şcoală”, a declarat, duminică, pentru Mediafax Danielescu.

Sâmbătă, secretarul de stat în ministerul Educaţiei, Gabriel Ispas, declara pentru gândul că în oricare dintre judeţele afectate de vremea severă s-ar putea lua această decizie în funcţie de evoluţia vremii.

Sursa: gandul.info

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page