Important

NATIONAL | Doi bărbaţi daţi dispăruţi în Brăila după ce au rămas blocaţi cu tractorul în nămeţi, căutaţi

Doi bărbaţi sunt daţi dispăruţi de peste 12 ore, la Brăila, după ce tractorul în care erau a rămas în nămeţi, la Surdila Găiseanca, zeci de militari, pompieri, poliţişti, jandarmi şi autorităţi locale fiind angrenaţi în căutarea celor doi, despre care, duminică dimineaţă, s-a aflat că sunt în viaţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, Ştefan Stoian, cei doi bărbaţi, de 43 şi 47 de ani, se îndreptau, sâmbătă seară, cu un tractor spre ferma unde lucrează.

Cei doi intrau în tură, unul fiind paznic, iar celălalt era şoferul utilajului.

La un moment dat, tractorul nu a mai putut înainta, nu se ştie dacă din cauze tehnice sau dacă a rămas înzăpezit. Cei doi bărbaţi au luat legătura telefonic cu autorităţile din Surdila Găiseanca, care, în jurul orei 22.20, au cerut sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila. Imediat, a fost constituită o celulă de criză, efective numeroase, pompieri, poliţişti,jandarmi, militari, pompieri voluntari, ambulanţă, coordonate de subprefectul de Brăila fiind mobilizate pentru găsirea celor doi localnici.

Alerta maximă s-a dat în momentul în care autorităţile au pierdut legătura telefonică cu cei doi bărbaţi, legătură care a fost reluată abia duminică dimineaţă, în jurul orei 4.30, când s-a aflat că cei doi sunt în viaţă.Aceştia au indicat telefonic locul unde se află, au spus că sunt bine şi că aşteaptă să fie preluaţi de autorităţi.

De câteva ore, echipele de salvare încearcă să ajungă la cei doi bărbaţi rămaşi în plin câmp, însă maşinile de intervenţie înaintează extrem de greu din cauza vizibilităţii reduse, a vântului puternic care viscoleşte zăpada, făcând drumul aproape imposibil de parcurs.

Zeci de camioane, utilaje, ambulanţe cu circa 70 de persoane din echipele de salvare încearcă să ajungă la locul unde care se presupune că ar fi cei doi localnici, inclusiv un autovehicul cu şenile al ISU Galaţi Acţiunea este extrem de dificilă, iar la un moment dat o volă a ajuns într-un canal, iar unele utilaje de deszăpezire au rămas, la rândul lor, înzăpezite.

Cei doi bărbaţi care stau în cîmp în viscol şi frig au 43 şi 47 de ani, sunt căsătoriţi şi au copii.

Sursa: mediafax.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page