Sanatate

SANATATE | A fost descoperit un nou beneficiu al cafelei

Consumul de cafea stimuleaza memoria vizuala, se arata intr-un studiu recent, efectuat de oamenii de stiinta americani.

Consumata cu moderatie, cafeaua aduce unele beneficii sanatatii. O cercetare a specialistilor de la Universitatea John Hopkins, din Baltimore, a aratat ca aceasta bautura are efecte benefice si asupra memoriei, informeaza ziare.com, citând Le Matin.

Concret, cafeaua ne ajuta sa rememoram mai usor amintirile recente.

In cadrul studiului la care au participat 73 de persoane, specialistii au cerut voluntarilor sa priveasca unele imagini care reprezentau diverse obiecte. Apoi, jumatate din grup a primit o doza de 200 mg de cafeina, echivalentul a doua cesti de cafea, iar cealalta jumatate a primit un placebo.

Ziua urmatoare, tuturor participantilor li s-a cerut sa priveasca o alta serie de imagini. Unele erau cele privite cu o zi inainte, altele erau noi sau asemanatoare, insa cu cateva diferente. Toti au reusit sa distinga imaginile vechi de cele noi. Totusi, cei care au primit cafeina au reusit sa distinga mai bine diferentele din imaginile asemanatoare.

“Daca am fi folosit un test de memorie standard, fara obiecte asemanatoare dificil de distins, nu am fi descoperit niciun efect al cafeinei”, explica pr. Michael Yassa, coordonatorul cercetarii.
Sursa:  REALITATEA.NET

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page