Sanatate

SANATATE | Semnele care te ajută să depistezi lipsa de calciu

Un rol extrem de important pentru menținerea sănătății sistemului osos este jucat de calciu, de aceea este esențial să identifici, din timp, carențele, preîntâmpinând astfel apariția osteoporozei. Știi care pot fi cauzele lipsei acestuia din organism?

Ai des crampe musculare

Dacă ai, din când în când, crampe musculare care nu persistă, nu e cazul să te alarmezi. În schimb, dacă disconfortul este permanent și se întâmplă foarte des să ai dureri, acesta este semn că nivelul calciului din organism este foarte scăzut.

Iei suplimente pe stomacul gol

Dacă iei suplimente de calciu pe stomacul gol, ele își vor face totuși efectul, dar nu la fel de bine ca atunci când le iei după ce ai mâncat ceva, căci vor fi absorbite și mai repede de corp. De asemenea, ar fi indicat să le iei împreună cu calciu, deoarece ajută la absorbția acestuia în organism.

Ai tensiunea ridicată

În urma studiilor, s-a constatat că pentru a reduce riscul hipertensiunii, este recomandat să iei calciu, atât din alimente, cât și sub formă de suplimente. Din alimente îl poți procura din alune, nuci braziliene, broccoli, varză.

Nu ai suficientă vitamina D

Pentru a putea fi asimilat de organism, calciul are nevoie de vitamina D pentru a fi absorbit de organism, așa că trebuie să te expui zilnic, cel puțin 10 minute la razele solare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page