Politic

POLITIC | Mesajul președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la deschiderea anului școlar 2018-2019

Mesajul domnului presedinte ALDE, Calin Popescu TARICEANU , la deschiderea anului școlar 2018-2019

“Prima zi a noului an şcolar este una plină de emoții, atât pentru părinți, cât şi pentru copii şi adolescenți. La acest nou început de drum, le transmit elevilor să aibă încredere în ei şi să fie convinşi că tot ce realizează în anii de școală va conta enorm pentru viitorul lor. Profesorilor, cei care îndrumă pașii tinerilor, vreau să le mulţumesc pentru munca pe care o depun în fiecare an, cu fiecare nouă generaţie de elevi. În aceste momente trebuie să ne amintim şi să le mulţumim pentru rolul pe care îl au în formarea fiecărui tânăr. Nu trebuie să uităm că educaţia stă la baza dezvoltării fiecărei societăţii, stă la baza performanţei.

Într-o societate sunt mai multe domenii prioritare, însă, din punctul meu de vedere, trebuie să considerăm educația drept un domeniu strategic. Educația este cea mai importantă componentă din societatea umană, este unicul mod prin care omul își poate depăși condiția, tocmai de aceea trebuie să îi fie acordată o atenție deosebită în mod constant.

Tânăra generație trebuie să fie considerată obiectivul oricărui proiect pe care îl inițiem la nivelul instituțiilor statului, la nivelul politicului. Tinerei generații avem obligația să îi asigurăm oportunități și să îi dăm încrederea că se poate dezvolta, își poate construi un viitor în locurile în care ea s-a născut și s-a educat.

Educația în secolul XXI nu presupune doar gândire, este vorba și despre suflet. Va trebui să instruim viitoarea generație să fie capabilă să facă față tuturor provocărilor, să înfrunte nesiguranța, să facă față necunoscutului. Pentru orice societate educația e fundamentală, dar nu trebuie neglijată influența familiei, a tradițiilor și valorilor, și în special nu trebuie să omitem necesitatea unei viziuni, nevoia de a-ți permite să visezi, să conduci și să identifici adevăratul rol pe care viitoarea generație a României ar trebui să îl aibă în societate și în Europa.

Aș dori ca în final să vă urez un an școlar nou cu multe succese și realizări, iar pentru cadrele didactice multă putere de muncă, pentru că aveți o responsabilitate enormă în a pregăti generația de viitor a României.” spune Calin Popescu Tăriceanu, Presedinte ALDE

Comunicat de presa!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page