Sanatate

SANATATE | Cu ce să înlocuiești produsele de curățenie care-ți afectează sănătatea

Curățenia făcută primăvara îți îmbunătățește starea de sănătate și-ți aduce confort psihic. Este bine totuși să ții cont de pericolele ascunse în produsele destinate curățeniei domestice. Iată cu ce le poți înlocui!

Chimicalele din produsele pentru curățarea bucătăriei provoacă infertilitate

Citește cu atenție eticheta produselor pe care intenționezi să le folosești. O alternativă naturistă a produselor din comerț care să te ajute să cureți bucătăria este pâinea. O felie de pâine acționează ca o veritabilă gumă de șters pentru pereții stropiți cu ulei sau pentru petele unsuroase.

Dezinfectarea băii îți poate cauza dificultăți de respirație

Adesea la produsele folosite ca să cureți baia există un conținut ridicat de substanțe chimice destul de periculoase.

Astfel că, odată inhalate, substanțele din compoziția dezinfectanților pot cauza reacții adverse precum tusea, durerile în piept, usturimile ochilor, dermatitele de contact, eczemele și alergiile.

În cazul în care te confrunți cu mucegaiul în baie, poți să scapi de el folosind oțetul alb distilat dar și bicarbonatul de sodiu.

Clorul afectează sănătatea copilului

Hipocloritul de sodiu este un compus chimic cu un miros extrem de iritant care se regășeste în majoritatea produselor destinate uzului casnic.

Pentru curățarea vasului de toaletă poți să folosești bicarbonatul de sodiu, iar exteriorul toaletei îl poți șterge cu un amestec format din apă cu oțet. Mirosul iritant va fi astfel înlocuit cu un iz primăvăratic.

Evită produsele care fac spumă!

Spuma este rezultatul unor reacții chimice care poate favoriza apariția alergiilor sau dermatitei de contact.

Varianta naturistă a acestor produse o găsești într-un amestec de sare grunjoasă cu apă. Sau poți să presari sarea pe covorul tău, apoi îl rulezi, îl lași așa 2 zile, apoi, periind sarea, vei scăpa și de eventualele pete.

Votca te scapă de acarieni

Dacă nu știi încă cu ce poți să-ți cureți salteaua, încearcă acest mic truc.: foloseste o sticlă pe post de pulverizator în care torni puțină votcă. Stropește apoi salteaua și așteaptă să se usuce.

Alcoolul conținut de votcă îți va dezinfecta salteaua și va elimina atât bacteriile cât și mirosul neplăcut al acesteia.

Reîmprospătează-ți mobila cu bere!

Uită de ceara plină de chimicale care degajă în timpul pulverizării particule chimice care favorizează apariția astmului. Umezește o lavetă cu bere și freacă ușor tot ce este din lemn în casa ta. Imediat ce se va usca vei avea impresia că ai o mobilă nouă.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page