Sanatate

SANATATE | Cum ne afectează deficitul de calciu, magneziu sau zinc?

Ai probleme cu oasele sau dinții? Faci atacuri de panică? Îți cade părul în exces? Atunci este posibil să ai un deficit de calciu, magneziu sau zinc.

Cele trei minerale sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. Însă, atunci când unul dintre ele sau chiar toate trei există în corp în cantități mici, persoana în cauză are o serie de simptome, care dacă nu sunt luate în considerare la timp, pot duce la apariția altor probleme de sănătate.

Lipsa calciului declanșează contracțiile musculare

O persoană care are un deficit de calciu are ca simptome: senzație de amorțeală și furnicături la nivelul membrelor, contracții musculare necontrolate sau dereglări ale ciclului menstrual.

De asemenea, lipsa calciului poate pune în pericol articulațiile, crescând riscul accidentărilor. În cazul în care nivelul de calciu este la limita inferioară, pot apărea stări de somnolență, palpitații, dureri de cap, osteoporoză, tulburări de menopauză atât la femei, cât și la bărbați.

Deficitul de magneziu, vinovat de atacurile de panică

Magneziul este un mineral care reglează importante funcții nervoase, iar alături de calciu, intervine în activitatea musculară. De asemenea, magneziul are un rol important în creșterea rezistenței organismului la stres, contribuind la transformarea zahărului din sânge în energie.

Așadar, atunci când ai crampe msuculare, suferi de insomnie, de anxietate sau de atacuri de panică, ești irascibilă sau deprimată înseamnă că nivelul de magneziu din organism este scăzut.

Nivelul scăzut de zinc duce la căderea părului

Zincul favorizează procesul de vindecare a rănilor, arsurilor și chiar a fracturilor și contribuie la întărirea sistemului imunitar.

De aceea, persoanele care au un nivel scăzut de zinc în organism se confruntă adesea cu răceli, anemii, vedere încețoșată pe timp de noapte, unghii fragile și casante, dermatite și căderea părului în exces.

De asemenea, deficitul de zinc crește riscul de pneumonie, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page