Sanatate

SANATATE | Hreanul, bun pentru circulaţie

Aromat şi cu gust „înţepător”, hreanul face parte din familia condimentelor bune pentru sănătate. Iată câteva motive să-l consumaţi des.
 

Creşte pofta de mâncare

Substanţa care dă gustul picant al hreanului creşte secreţia de suc gastric şi redă pofta de mâncare persoanelor anemice sau anorexice. Pentru un efect deosebit trebuie consumat hrean ras amestecat cu puţină miere.

Protejează inima

Unele dintre substanţele pe care le conţine hreanul au efecte benefice asupra circulaţiei sângelui în zonele periferice.

Totodată, substanţele sulfurate din hrean îmbunătăţesc elasticitatea vaselor de sânge cerebrale şi coronariene, reducând astfel riscul apariţiei unui infarct sau accident vascular cerebral.

Bun împotriva tusei

Hreanul are şi calitatea de a descongestiona aparatul respirator, fiind astfel recomandat în tratamentul astmului.

În crizele de tuse se înghite câte o linguriţă dintr-o compoziţie formată din hrean ras amestecat cu zahăr şi lăsat o jumătate de zi într-un loc călduros. Cura nu trebuie să dureze mai mult de o lună, deoarece în cantităţi mari hreanul este iritant.

Click! spune:

Persoanele care suferă de gastrită hiperacidă sau de sindromul colonului iritabil ar trebui să evite consumul de hrean.

În afecţiunile biliare, preparatele pot fi condimentate cu hrean, respectând însă sfatul medicului.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page