Sanatate

SANATATE | Efectele circulației sanguine deficitare

Atunci când circulația sângelui este afectată în anumite organe, cum sunt plămânii, inima, creierul, picioarele și mâinile, pot apărea mai multe probleme de sănătate. Circulația sângelui joacă un rol cheie în funcționarea întregului organism.

Atunci când fluxul de sânge este tot mai slab, pereții arterelor se întăresc, putând să apară probleme precum accidentul vascular cerebral, hipertensiune arterială, cheaguri, boli cardiovasculare, varice și chiar probleme renale. Așadar, slaba circulație poate avea efecte grave în cele din urmă.

Dar ce cauzează slaba circulație sanguină?

Anxietatea, fumatul, obezitatea, diabetul, probleme de colesterol, pneumonia și tulburările de alimentație duc la deficiența sanguină. Exercițiile fizice și alimentația sănătoasă pot avea un efect pozitiv asupra fluxului sanguin.

Iată care sunt efectele circulației sanguine deficitare:

Asupra inimii

Atunci când nu mai reușești să te concentrezi la activitățile zilnice pe care le ai de făcut s-ar putea să suferi de slaba circulație a sângelui, care este doar rădăcina care dă naștere la multe alte afecțiuni.

Asupra creierului

Dacă fluxul de sânge nu ajunge la creier pot apărea probleme precum pierderea memoriei, dureri de cap, tremurat și oboseală.

Asupra picioarelor

Crampele, amorțeala, furnicăturile și venele varicoase sunt efecte ale slabei circulații a sângelui la nivelul picioarelor.

Asupra rinichilor

Mâinile și picioarele umflate și oboseala sunt efecte ale circulației deficitare sanguine.

Asupra ficatului

Atunci când ficatul nu primește suficient sânge apare lipsa poftei de mâncare, paliditatea și pierderea bruscă în greutate.  

Alte simptome ale deficienței sanguine sunt:

– Mâini și picioare reci;
– Căderea părului;
– Oboseală;
– Crampele musculare;
– Pielea uscată.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page