ImportantLocal

LOCAL | Cenaclu Literar la Bibliotecă : „Portretul Artistului în Tinerețe”. FOTO!

La 167 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” a organizat astăzi primnele manifestări din cadrul “Zilelor Eminescu” 2017.

Cornelia Viziteu, directorul instituției,  a realizat o retrospectivă a celor mai importante evenimente organizate în anul 2016 la Biblioteca Judeţeană Botoşani, moment care a fost urmat de o nouă întâlnire de cadrul Cenaclului Literar “Portretul artistului în tinereţe”.

Evenimentul a cuprins o întâlnire cu tineri poeţi, membrii ai cenaclurilor „ Luceafărul” (Hăneşti), „Litera” (Stăuceni), „Caietele lui Cain” (Botoşani), precum şi din Săveni, Darabani şi Corni,  expoziţii de carte, numismatică /filatelie, dedicate poetului nostru naţional. Invitat special al evenimentului a fost Mihai Coşerariu, autor al volumului “Dincolo de suflet”, care a fost lansat cu această ocazie. Un moment aparte al manifestării a fost reprezentat de recitatul de poezie şi muzică folk.

Intreg evenimentul a fost transmis live-video pe site-ul instituţiei, www.bibliotecabotosani.ro

Manifestarea mai inlcude şi expoziții de carte realizate de Cabinetul de Numismatică și Filatelie a Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu”și publicația  anuală „Studii Eminescologice” .

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page