Sanatate

SANATATE | Cum îngrijești buzele uscate

Razele ultraviolete nu afectează doar pielea, ci și buzele, motiv pentru care este important să le acorzi și lor atenția cuvenită.

De asemenea, buzele se pot usca  repede și din cauza deshidratării organismului, iar până la apariția crăpăturilor nu mai e decât un singur pas. Însă, aceste efecte negative pot fi prevenite printr-un ritual de îngrijire a buzelor, care nu este deloc complicat.

În primul rând, specialiștii ne recomandă să folosim un balsam de buze cu factor de protecție, pentru a le proteja de efectele nocive ale razelor UV.

Așadar, folosirea unui balsam de buze este primul pas pentru a preveni uscarea și crăparea acestora. Un balsam foarte bun trebuie să conțină petrolatum, o substanță care ajută la închiderea crăpăturilor de la nivelul buzelor.

Din ritualul de îngrijire a buzelor nu trebuie să lipsească mierea și vaselina, întrucât aceste două ingrediente au proprietăți antibacteriene și de hidratare a buzelor.

Dacă le folosești împreună, vei obține cel mai eficient remediu pentru buze uscate și crăpate. Mai întâi, aplică pe buze puțină miere și după ce s-a uscat,  pune vaselină pe deasupra, fără să miști prea tare buzele. Amestecul se lasă să acționeze timp de 10-15 minute, după care se îndepărtează cu apă  călduță, fără a freca buzele. Pentru efecte vizibile, remediul se folosește o dată pe zi, între 2 și 5 zile.

Un alt remediu simplu, dar eficient, constă în frecarea buzelor cu o felie de castravete. Bogat în substanțe nutritive, castravetele are puterea de a reduce crăpăturile de la nivelul buzelor, lăsându-le moi și catifelate.

Nu în ultimul rând, poți folosi și gel de aloe vera, întrucât planta are numeroase beneficii asupra pielii. Datorită proprietăților sale antibacteriene, antiinflamatoare și cicatrizante, aloe vera este un remediu eficient împotriva buzelor uscate și crăpate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page