Sanatate

SANATATE | 5 dureri care trebuie să te trimită la medic

Durerile de cap sau de spate sunt, de cele mai multe ori, semnul prin care organismul îți spune că este suprasolicitat și că ar trebui să-ți rezervi mai mult timp pentru odhnă. Însă există și situații când  pot ascunde o problemă serioasă de sănătate.

Durerea puternică în piept

Multe persoane care suferă de afecțiuni gastrice pot resimți dureri în capul pieptului. Acestea sunt provocate din cauza acidului de la stomac, care ajunge în esofag.

Situația se schimbă când în spatele unei astfel de dureri se află un infract. În această situație, durerea este persistentă, ascuțită, iar bolnavul simte o presiune în piept. Totodată, are senzația că se sufocă.

Durere bruscă de cap

O durere apărută dintr-o dată, care simți că îți străpunge capul și nu trece cu niciun calmant poate fi semnul unui anevrism cerebral. Durerea mai poate fi însoțită de vedere în ceață, cât și de amețeli. Mai poate indica și semnul unei hemoragii cerebrale. Este important să ceri imediat ajutorul unui medic.

Dureri de spate

Unul dintre simptomele infecției la rinichi este o durere acută în partea de jos a coloanei. Aceasta este însoțită de grață, febră și vărsături. Aceste infecții apar când bacteriile din tractul urinar ajung în rinichi. Această durere mai poate apărea și dacă ai o piatră la rinichi.

Durerile severe de burtă

O durere puternică de abdomen se poate identifica cu probleme ale bilei, pancreasului sau cu ulcerul. Mai pot fi însoțite de greață, vărsături, transpirații abundente.

Totodată, o astfel de durere apărută brusc poate indica o ocluzie intestinală, situație în care, în afară de crampe, mai apare indigestia. Totodată, abdomenul se poate umfla.

Durerile menstruale puternice

Pentru unele femei menstruația este dureroasă, mai ales în primele zile, dar durerile trec cu ajutorul calmantelor. În situația în care acestea nu trec saua par brusc, la femei care nu le-au experimentat înainte, este cazul să meargă la un consult ginecologic.

Poate fi semnul unei endometrioze ( adică endometrul, țesutul care protejează uerul, se îngroașă foarte mult).

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page