Sanatate

SANATATE | Strugurii ne menţin tineri şi sănătoşi

Sursă de vitamine, zaharuri şi minerale, strugurii au proprietatea de a combate acţiunea radicalilor liberi şi de a încetini procesul de îmbătrânire a organismului. De asemenea, ne ajută să ne menţinem sănătoşi.
Nu doar că vom avea mai multă energie după ce vom mânca struguri, dar vom fi şi mai feriţi de riduri. Polifenolii din aceste fructe combat radicalii liberi şi previn apariţia ridurilor. Mai mult, vitaminele A, B1 şi B2, C, PP pe care le conţine ne feresc de efectele devastatoare ale stresului.
Înfrumuseţează pielea
“Nu doar strugurii ca atare sunt benefici pentru organism, ci şi anumite preparate realizate din aceştia. Uleiul din seminţe de struguri catifelează şi întinereşte pielea. De asemenea, vitaminele E şi F, zincul, cuprul, seleniul şi procianidinele din struguri au efect antiîmbătrânire. Pentru a obţine aceste efecte trebuie să luaţi, zilnic, două linguri de ulei de sâmburi de struguri”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Limpezesc mintea
Fosforul din compoziţia strugurilor oferă energia necesară eforturilor fizice şi limpezeşte mintea pentru eforturile intelectuale. În plus, glucoza, fructoza şi vitaminele A, B1, B2, C şi PP din struguri fortifică organismul şi îl fac mai rezistent în faţa atacului virusurilor şi bacteriilor.
Adio, toxine şi cancer!
“Prin capacitatea lor de a accelera diureza şi de a normaliza digestia, strugurii ne ajută să eliminăm toxinele din organism.
În plus, potasiul din struguri stimulează şi eliminarea lipidelor din corp. Resveratrolul – o substanţă prezentă în strugurii roşii – împiedică depozitarea plăcilor de amiloid, care sunt un indicator al bolii Alzheimer. Magneziul din struguri contribuie la prevenirea apariţiei cancerului sau la diminuarea tumorilor deja formate. De asemenea, vinul ameliorează insomniile la vârstnici, iar strugurii s-au dovedit alimentul ideal pentru cei care suferă de aritmie, forme uşoare de hipertensiune sau ateroscleroză”, susţine medicul.
“Cine mănâncă frecvent struguri îşi menţine colesterolul în limite normale.”, Dr. Laurenţiu Luca
“Siliciul şi acidul fosforic din struguri contribuie la menţinerea frumuseţii şi sănătăţii părului.”, Dr. Laurenţiu Luca
20% zahăr conţine un bob de strugure.

Sursa: www.ziarulring.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page