Diverse

DIVERSE | Tratamente rapide și eficiente pentru mahmureală

Vă bubuie capul, gura și limba se lipesc de uscate ce sunt, ochii vă ard, iar stomacul parcă a înnebunit. Greu la deal cu mahmureala! Dar ea se poate alina.

De pildă, cu apă: dacă pe parcursul nopții n-ați rărit paharele de băutura cu pahare de apă minerală sau de la robinet, faceți-o înainte de a adormi sau măcar imediat ce vă treziți. Pentru că alcoolul extrage din organism apa și substanțele minerale. Tot înainte de culcare doamnele ar trebui să se demachieze. O îngrijire corectă va ajuta să evitați formarea pungilor de sub ochi. Iar capul „mare” se rezolvă cu o pungă de gheață. După care ieșiți afară la aer și refaceți-vă forțele cu o plimbare lungă și sănătoasă!

Precauții

  1. Nu beți niciodată alcool pe stomacul gol.Consumați înainte alimente bogate în grăsimi și albumină (de ex. măsline în ulei, sardele, paste). Acestea se digeră lent și astfel pătrunderea alcoolului în sânge se amână.
  2. Nu amestecați – pe cât posibil – diverse băuturi alcoolice. Este bine să știți că alcoolul nu stinge setea – apa sau șprițul, da. Fiți cât mai rezervați față de băuturile care conțin bioxid de carbon, de pildă șampania. Gazul provoacă o irigare sanguină mai puternică a mucoasei stomacale, astfel că alcoolul este absorbit mai repede în sânge.
  3. Bune de ronțăit pentru prevenirea unei posibile mahmureli sunt: nucile, măslinele, chips-urile, sărățelele și sosurile pe bază de legume.
  4. Un mic dejun consistent (de ex. cu heringi marinați, castraveți murați sau sandviciuri cu pâine integrală) conține substanțe minerale importante, iar o farfurie cu fructe sau o salată mixtă, vitaminele necesare.
  5. Dacă mahmureala persistă, totuși: luați o aspirină cu vitamina C sau o tabletă de Alka Seltzer, dizolvate, firește, în multă apă

Lapte cu roșii

  • Ingrediente: 0,125 l suc de roșii, o lingură zeamă de lămâie, 0,25 l lapte, sare, piper.
  • Se amestecă bine toate ingredientele, se toarnă laptele într-un pahar înalt și se bea imediat.

Băutură cu struguri și lămâie

  • Ingrediente: 1-2 plicuri ceai de lămâie, 40 ml suc de struguri proaspăt storși, 1 linguriță glucoză, 3-4 struguri.
  • Se prepară ceaiul din 2 pliculețe la 200 ml de apă clocotită și se lasă să se răcească.
  • Se amestecă bine cu sucul de struguri și glucoza (eventual în shaker, dacă nu, într-o sticlă bine închisă) și se toarnă într-un pahar înalt. Se înșiră boabele de strugure pe un pai care se introduce în pahar.

Salată pentru „cap mare”

  • Ingrediente: 6 fileuri de heringi, 2 cepe roșii, 4 roșii, 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras verde, 125 g iaurt, zeamă și coajă rasă ale unei lămâi, zahăr, sare, boia, piper proaspăt măcinat, verdeață după gust, codițe de ceapă verde tăiate rondele (pentru garnisit).
  • Salata se prepară cu o zi înainte: se taie fileurile de pește bucăți de circa 2 cm.
  • Se curăță ceapa și se taie felii foarte subțiri.
  • Se spală roșiile și se taie în 4, iar ardeii curățați de semințe și nervuri se taie fâșii.
  • Din iaurt, zeama și coaja rasă de lămâie, condimente și verdețuri se prepară un sos.
  • Se pun într-un borcan – straturi-straturi – bucățile de pește și legumele, turnând sosul peste fiecare strat și se lasă să se pătrundă peste noapte la rece.
  • Înainte de a servi salata, se presară peste ea rondelele de ceapă verde.

Remedii pentru ochii umflați

  • Pentru pleoape umflate se recomandă aplicarea unor comprese reci, dimineața: vată înmuiată în apă termală sau într-un decoct rece de silur. Sau pur și simplu o pungă cu mazăre congelată, care se adaptează bine la forma ochiului.

Pentru femeile care vor să iasă din casă: ochelari de soare XXL sau aplicarea unor produse de machiaj, după cum urmează:

  1. Fard de pleoape de culoare deschisă, care conferă strălucire ochilor obosiți, în timp ce nuanțele închise accentuează zona umflată.
  2. Crema hidratantă împotriva ridurilor și a cearcănelor.
  3. Tuș pentru gene, care distrage atenția de la pleoapele umflate și mărește ochiul.

Sursa: Formula AS

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page