Educatie

EDUCATIE | Cererile pentru repartizarea computerizată la licee se depun până marţi

Calendarul admiterii la liceu pentru anul şcolar 2016-2017 a fost stabilit prinOrdinul ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice nr. 5082/2015, care a fost publicat înMonitorul Oficial, Partea I, nr. 711 din 22 septembrie 2015.

Absolvenţii clasei a VIII-a au primit săptămâna trecută rezultate finale la Evaluarea Naţională, notele finale fiind disponibile pe site-ul evaluare.edu.ro. Anul acesta, 75,10%dintre elevii care au susţinut examenele au obţinut note peste 5, un procent ceva mai mic decât anul trecut, atunci când aproape 80% dintre elevi au obţinut medii de trecere. De altfel, cele mai multe note sunt cuprinse între nota 8 şi 8.49, iar 253 de absolvenţi de clasa a VIII-a din România au obţinut punctajul maxim.

Potrivit documentului citat anterior, absolvenţii de gimnaziu îşi pot completa, în perioada 8-12 iulie, opţiunile în fişele de înscriere în clasa a IX-a, ceea ce înseamnă că mâine este ultima zi în care se poate efectua acest lucru. Completarea se face de către elevi şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, iar reprezentanţii Ministerul Educaţiei recomandă completarea unui număr cât mai mare de opţiuni.

Totodată, până miercuri va avea loc verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2016-2017 este programată pentru de 19 iulie, iar între 21 şi 29 iulie vor putea fi depuse dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

Citeste mai mult aici!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page