Sanatate

SANATATE | 5 alimente care țin la distanță virozele

Virozele sunt cele mai răspândite afecțiuni ale sezonului rece. Însă, un sistem imunitar puternic te va ajuta să ții la distanță strănutul insistent, febra, nasul înfundat și tusea. Iar puterea de apărare a organismului crește printr-o dietă echilibrată, care să conțină următoarele alimente.

1. Iaurt

Probioticele din compoziția iaurtului sunt bacterii sănătoase care mențin tractul digestiv sănătos. De asemenea, consumul constant de iaurt contribuie la întărirea sistemul imunitar, reducând astfel riscul de apariție a răcelilor.

2. Usturoi

Usturoiul conține alicină, o substanță care inhibă bacteriile rele și previne infecțiile. În urma unui studiu britanic realizat pe 146 de persoane, cercetătorii au descoperit că voluntarii care au consumat usturoi în forma naturală timp de 12 săptămâni și-au scăzut riscul de a răci, spre deosebire de cei care au luat un placebo.

3. Pește

Seleniul din compoziția peștelui ajută celulele albe să producă citochinice, compuși care elimină din organism virusul ce a dus la declanșarea virozei. De asemenea, peștele este o sursă importantă de acizi grași omega-3, care reduc inflamațiile, îmbunătățesc respirația și protejează plămânii de răceli și infecții respiratorii.

4. Cartofi dulci

Poate că nu te gândești la straturile pielii ca la o parte a sistemului imunitar, însă pielea este o primă barieră, care apară organismul împotriva bacteriilor și virusurilor. Pentru menținerea sănătății pielii ai nevoie de vitamina A, întrucât acest nutrient are un rol important în regenerarea țesuturilor. Cea mai bună cale de a asimila vitamina A este prin consumul de cartofi dulci.

5. Ciuperci

Și ciupercile au un rol important în creșterea sistemului imunitar, întrucât stimulează producția de celule albe care apără organismul de răcelile comune. De aceea, nutriționiștii ne recomandă să consumăm ciuperci în fiecare zi, pentru a beneficia de toate proprietățile lor benefice.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page