Sanatate

SANATATE | Cum să previi durerile de spate!

Toată lumea, la un moment dat, a experimentat dureri de spate. Este o problemă comună, care este listată ca a doua cauză în luarea de concedii medicale, în urma accidentărilor. În plus, potrivit datelor medicale, 80 până la 90 % dintre oameni vor suferi de dureri de spate.

Ne-am confruntat măcar o dată cu o durere de spate, care este o afecțiune comună dezvoltată din mai multe cauze. Pentru a o preveni, trebuie practicat sport, cum sunt înotul, pilates sau yoga, dar evită-le pe cele care pun o presiune excesivă pe această parte a corpului.

Totodată, cauzele pot varia, dar cea mai frecventă este că, apar atunci când exercităm un efort fizic sau mișcări bruște, care pot crește riscul acestui tip de durere. Pe de altă parte, munca de birou poate provoca dureri de spate din cauza posturii și a statului prea mult pe scaun. Dar aceste dureri pot varia de la o persoană la alta, și nu toate cazurile pot fi prevenite.

Iată câteva cauze care duc la apariția durerilor de spate:

Transportul de lucruri grele

Persoanele care transportă greutate în spate se confruntă cel mai des cu dureri de spate. Aceasta este una dintre principalele cauze, și potrivit experților, este normal ca aceștia să sufere de dureri de spate, după efectuarea unei activități fizice.

Sportul și activitățile fizice sunt esențiale pentru a tonifia mușchii, ceea ce duce la reducerea durerilor de spate. Baletul și baschetul, sunt unele dintre ele, dar și activitățile cum sunt înotul, pilates sau yoga, care sunt pentru a consolida această parte a corpului.

Probabil nu știai, dar dacă atunci când faci sport nu ai încălțămintea potrivită, poate fi provocată durerea de spate.

Postura corectă

Este foarte important să învățăm să stăm corect atunci când mergem pe jos, când stăm pe scaun, sau când stăm în picioare. Atunci când stăm pe scaun, pentru o bună postură, trebuie să îndreptăm spatele ca coloana vertebrală să fie dreaptă și să concentrăm puterea în partea inferioară a spatelui.

Atunci când stăm în picioare sau mergem pe jos, spatele trebuie să fie drept. În plus, dacă este necesar să ne aplecăm, doctorii spun ca mai întâi să ne aplecăm de genunchi, nu de coloană.

Alegerea saltelei potrivite

Atunci când te odihnești, relaxezi, trebuie să alegi salteaua potrivită pentru a nu declanșa durerile de spate. Acestea pot să apară dacă salteaua este tare, dar și dacă este prea moale.

Păstrarea unui stil de viață sănătos

Având un stil de viață sănătos este esențial pentru prevenirea durerilor de spate. Fumul de țigară poate declanșa o tuse recurentă, care va afecta mai târziu discurile lombare. În plus, persoanele supraponderale pot avea dureri pentru că presiunea este mai mare.

În cele din urmă, este important să se mențină un echilibru emoțional, deoarece depresia este asociată cu coloana vertebrală, ce duce la dezvoltarea de dureri de spate, dar și a altor afecțiuni înrudite.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page