Diverse

DIVERSE | Cum să faci un ceai medicinal

Ceaiurile sunt un mod excelent de a consuma mai multe lichide în fiecare zi. Cele mai benefice pentru organism sunt cele care au proprietăți medicinale și curative. Ceaiul medicinal din mere, scorțișoară, anason și cuișoare este o băutură delicioasă și foarte sănătoasă.

Proprietățile ceaiului de mere

Consumând ceai din mere este o modalitate ușoară și excelentă de a beneficia de substanțele nutritive ale acestui fruct delicios. Merele sunt o sursă de vitamina A și potasiu. O mică parte din acest fruct are 159 de mg de potasiu și 73 de vitamina A. Atunci când bei ceai de mere, proprietățile acestuia rămân active, motiv pentru care este benefic pentru sănătate.

Proprietățile ceaiului de scorțișoară

Știm deja că scorțișoara este considerată un condiment afrodisiac, dar conține și vitamina B1, motiv pentru care este recomandată celor care suferă de diabet zaharat de tip 2, deoarece ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. În plus, acest ceai oferă mai multe substanțe nutritive, cum sunt fier, fibre dietetice și calciu, care ajută sistemul digestiv. A fost demonstrat că reduce nivelul colesterolului rău din sânge.

Proprietățile ceaiului de anason

Pe lângă faptul că este un ceai aromat, este considerat o infuzie de medicament. Printre proprietățile sale curative, ajută și la îmbunătățirea sistemului digestiv. Are proprietăți antiinflamatorii, este expectorant și anti-tusic, și în plus, ajută la calmare și relaxare. Este bun de băut pentru reglarea perioadelor menstruale.

Proprietățile ceaiul de cuișoare

Ceaiul de cuișoare este o infuzie excelentă care luptă împotriva infecțiilor vaginale, deoarece conține oleorășină. În plus, are proprietăți curative pentru sănătatea orală. Previne formarea de plăci și ameliorează durerile. În plus, are proprietăți antioxidante, care activează metabolismul și previne apariția bolilor legate de vârstă.

Iată cum poți face ceai medicinal:

Ingrediente:

– Un măr

– Anason

– Cuișoare

– Un baton de scorțișoară

– Apă

– Zahăr

Mod de preparare:

Spală mărul și taie-l în bucăți mici, cu ajutorul unui cuțit de bucătărie. Nu îndepărta coaja, doar semințele. Într-o oală de dimensiuni mici, pune 5 căni de apă la fiert, în care pui bucățile de măr și le lași să fiarbă 6 minute.

Adaugă cuișoarele, anasonul și scorțișoara în amestec și lasă-le pe toate trei să fiarbă până la opt minute. Strecoară amestecul și pune-l într-un recipient. Apoi adaugă zahăr, atât cât crezi că este necesar. Amestecă în el cu o lingură de lemn, până când se dizolvă. Dacă-l bei fără zahăr, atunci nu pune. Asta este tot. Poți servi ceaiul, care poate sta la frigider până la 3 zile.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page