DiverseImportant

DIVERSE | IPS Teofan: “Lumina lui Hristos trebuie regăsită în toți creștinii”

IPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a trimis credinciosilor din intreaga regiune si nu numai un mesaj de Sfintele Sarbatori Pascale. In scrisoarea pastorala adresata credinciosilor, inaltul prelat a facut apel la spiritualitate sicredinta.

Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a aratat ca in perioada Sfintelor Sarbatori crestinii ar trebui sa se deschida catre Dumnezeu si sa se indrepte in credinta. “Mare este bucuria acestor zile, în mod special pentru cei care se straduiesc sa traiasca în duh crestin autentic, pentru toti cei care îsi iau în serios credinta. În acelasi timp, se cuvine sa recunoastem ca multi dintre semenii nostri nu cunosc aceasta bucurie, dupa cum multi dintre fiii si fiicele Bisericii nu traiesc în mod real bucuria de a fi crestin. Mai mult, constatam, cu durere, ca de multe ori nici noi însine nu traim bucuria Învierii în adevarata sa adâncime si cuprindere. Întrebarea fundamentala este aceasta: de ce nu se regaseste lumina bucuriei lui Hristos în viata multor crestini? În câti dintre noi, crestinii, se descopera ca fiind traita permanent si cu toata intensitatea bucuria Învierii pe care Biserica o prezinta atât de frumos în slujbele si cântarile închinate Marelui Praznic al Pastilor. De ce nu descoperim bucuria Învierii în toti crestinii? Din jertfa iese bucuria cea mai înalta. Numai atunci când omul se jertfeste, se înrudeste cu Hristos”, a aratat IPS Teofan.

In pastorala sa, IPS Teofan a mai mentionat si despre ispitele la care sunt supusicrestinii si modul cum pot trece oamenii peste acestea. “Lumea în care traim este cuprinsa de tristete, deznadajduire, dezorientare sau plictiseala. Într-o astfel de lume traim si noi, crestinii, astazi. Nu numai traim, dar si suntem cuprinsi de aceasta lume, de ispitele si capcanele ei, de duhul ei, mai ales. De multe ori, ne afundam inima în interese marunte, lupta pentru putere ne copleseste, constiinta superioritatii fata de altii face imposibila o viata de pace si liniste. Suferim adânc din pricina mândriei si a dorintei de stapânire si acest fapt ne transforma viata în iad. Ne afundam tot mai adânc în valurile acestui iad si simtim puterile sufletului paralizate, incapabile de renastere. Într-o astfel de situatie, suntem chemati sa ridicam mâna ca Sfântul Apostol Petru aflat între valurile marii si sa strigam lui Hristos din toata fiinta noastra: «Doamne, ajuta-ma!». Chiar în iadul cel mai de jos al deznadejdii si confuziei, al tristetii si îndoielii, Hristos coboara, ne ia de mâna si ne ridica la suprafata. Acest lucru nu se întâmpla cum si când vrem noi. Fiecare om are drumul lui, durerea lui si Dumnezeu intervine pentru fiecare în mod neasteptat, de multe ori neînteles de om, dar întotdeauna tamaduitor”, a mai mentionat IPS Teofan.

Sursa: bzi.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page