Important

NATIONAL | Șeful mascaților ieșeni a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT

• Vestea a luat prin surprindere pe toata lumea • Unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati politisti ieseni a fost ridicat ieri dimineata de acasa pentru ca ar fi ajutat niste persoane care derulau afaceri ilegale • Comisarul Dorel Roman conduce trupele de mascati ai IPJ Iasi si a sustinut ca este nevinovat • I-ar fi anuntat pe contrabandisti cand urmau sa aiba loc descinderile intr-un dosar instrumentat de DIICOT

La o asemenea treaba chiar ca nu se mai astepta nimeni. Seful de la Serviciul de Actiuni Speciale Iasi a fost ridicat ieri dimineata din casa pentru a fi dus laaudieri la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism Iasi (DIICOT). Comisarul Dorel Roman conduce una dintre cele mai performante echipe de politisti pentru interventii speciale. Oameni bine pregatiti si instruiti sa-si faca treaba la orice ora. Inca de la orele diminetii, procurorii ieseni impreuna cu mascatii Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei au facut patru perchezitii in mai multe zone din judetul Iasi. Primul loc vizat de oamenii legii a fost chiar locuinta lui Dorel Roman din localitatea Barnova. Dupa cateva zeci de minute, acesta a fost dus cu mascatii la DIICOT pentru continuarea audierilor.

Acesta a fost tinut in sediul institutiei de la ora 08:00 pana la ora 14:00. Alte perchezitii au mai fost facute la biroul sefului SAS din Iasi, precum si la domiciliul soacrei acestuia din zona Lunca Cetatuii. O alta perchezitie a fost facuta in Targu Frumos, la domiciliul unor inculpati din acest dosar. “Au venit sa cumpere lapte pentru ca am un lapte bun acasa. Nu imi perchezitioneaza casa. N-am facut niciun fel de trafic sau contrabanda”, a spus Cristian Doleanu, unul dintre inculpati. In schimb, vecinii acestuia au povestit ca barbatul a fost implicat in afaceri ilegalecu alcool contrafacut, iar casa i-a fost perchezitionata de politisti si in urma cu aproximativ o luna de zile. “Este ginerele meu, ce alcool contrafacut, domnule? Nu face el asa ceva, el mai merge prin Anglia, vine inapoi, mai vinde si cumpara vaci, de aici isi castiga banii. N-a mai fost politia pe aici”, a spus soacra lui Cristian Doleanu. Dupa ce casa a fost perchezitionata, inculpatul impreuna cu cumatrul sau au fost adusi si ei la audieri, fiind eliberati dupa aproape doua ore. Dorel Roman a refuzat sa spuna pentru ce a fost adus la audieri, sustinand ca nu recunoaste nimic din acuzatiile aduse de catre procurori. Procurorii l-au lasat sa plece acasa, insa i-au interzis sa paraseasca localitatea.

Acuzatii grave

In mod oficial, comisarul Dorel Roman este acuzat de comiterea infractiunilor de omisiunea sesizarii si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Acesta ultima infractiune a fost descoperita ieri dimineata, atunci cand politistii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Iasi au constatat ca Dorel Roman nu mai are arma de vanatoare acasa. Ar fi imprumutat-o unui prieten. Acuzatia de baza este aceea ca i-ar fi informat pe niste traficanti de tigari si alcool despre actiunile care urmeaza sa fie facute intr-un dosar al DIICOT. Practic, le-a cam stricat treaba procurorilor.

“În cauza exista suspiciunea rezonabila ca, pe perioada cercetarilor efectuate într-un dosar penal al DIICOT Iasi, numitul Roman Toader angajat în cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi, a tinut legatura atât telefonic, cât si prin întâlniri directe cu inculpatul Doleanu Cristian, cercetat în dosarul DIICOT mentionat anterior, acesta din urma furnizându-i date cu privire la momentele în care alte persoane urmau sa primeasca marfa de contrabanda si locurile de depozitare, primind asigurari din partea primului ca îi va proteja activitatea de contrabanda”, au precizat ieri dupa-amiaza procurorii de la DIICOT.

“Pe timpul cercetarilor s-a stabilit faptul ca inculpatul Doleanu Cristian a comunicat fata de apropiatii sai ca are o persoana care îl va anunta daca urmeaza sa mai fie efectuate perchezitii. Totodata exista suspiciuni ca numitul Roman Toader a interogat direct, sau prin intermediul unor subordonati, bazele de date ale M.A.I. cu privire la persoanele despre care a primit informatiile ca se ocupa de preluarea sau depozitarea unor marfuri de contrabanda. În data de 29.01.2015, cu ocazia punerii în executare a mandatului de perchezitie, s-a constatat faptul ca numitul Roman Toader a împrumutat o pusca de vânatoare marca ZB unei alte persoane”, au completat anchetatorii.

Sursa: bzi.ro

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page