Sanatate

SANATATE | Iată ce efecte au sucurile asupra dezvoltării fetelor!

Fetele care consumă des băuturi carbogazoase au un risc mai ridicat să aibă mai devreme perioada menstruală, susțin oamenii de știință americani.

Rezultatele unei cercetări recente, realizate pe un eșantion de 6.000 de adolescente, au arătat că astfel de băuturi favorizează apariția perioadei de pubertate mai devreme.

În urma analizelor, specialiștii au observat că fetelor care consumau zilnic mai mult de un suc și jumătate îndulcit cu zahăr le-a venit cu 2 ani și 7 luni mai devreme menstruația.

Concluziile sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât apariția timpurie a perioadei de menstruație este asociată cu un risc mai ridicat de cancer mamar pe parcursul vieții.

,,Studiul nostru nu face altceva decât să atragă atenția asupra efectelor pe care le au produsele care conțin mult zahăr asupra fetițelor din lumea întreagă. Pe lângă faptul că favorizează obezitatea, băuturile carbogazoase fac ca perioada de menstruație să apară mai devreme în cazul fetelor”, a afirmat medicul Karin Michels, cercetător șef la Școala Medicală a Universității Harvard.

Specialiștii susțin că primii care pot face ceva în acest sens sunt părinții. Limitarea sau chiar evitarea produselor de tip fast-food și a astfel de băuturi pot face ca fata să se dezvolte normal.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page