Sanatate

SANATATE | Semințele de struguri, posibile medicamente

Desi nu sunt neaparat gustoase, semintele de struguri sunt comestibile si pot fi chiar hranitoare. Bogate in acizi grasi esentiali si aminoacizi, ele sunt benefice pentru sanatate. Daca mancam regulat seminte de struguri putem sa ne imbunatatim functionarea sistemului cardiovascular si sa prevenim umflarea picioarelor.

Datorita proprietatilor antioxidante remarcabile, semintele de struguri ne pot ajuta sa luptam impotriva unor afectiuni ale pielii precum acneea, psiriazisul si ridarea prematura a pielii, dar si impotriva astmului, a afectiunilor de vedere si a inflamarii articulatiilor la pacientii cu reumatism. Studiile au aratat ca proprietatile antioxidante ale unor substante din samburii de struguri sunt de 20 de ori mai puternice decat cele ale vitaminei E si de 50 de ori mai puternice decat cele ale vitaminei C. Antioxidantii imbunatatesc sanatatea in mai multe feluri: protejeaza corpul de imbatranirea prematura si de slabirea vederii si imbunatatesc functionarea sistemului cardiovascular.

Ei sunt potrivite si pentru persoanele care urmeaza un regim alimentar impotriva acneei. Semintele de struguri sunt de mare ajutor pentru persoanele care sufera de varice pentru ca imbunatatesc circulatia intarind arterele, capilarele si venele. Studiile au demonstrat ca extractul din seminte de struguri reduce efectul de umflare a picioarelor la femeile care au stat mult timp asezate.

Sursa: lyla.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page