Politic

POLITICA | Klaus Iohannis: “Juncker m-a asigurat de tot sprijinul pentru intrarea în spaţiul Schengen”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că a găsit înţelegere la Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, privind multe chestiuni importante pentru România.

Klaus Iohannis a discutat cu Jean Claude Juncker despre aderarea la zona euro, despre spaţiul Schengen, MCV, despre absorbţia fondurilor europene, despre bugetul Armatei României, dar şi despre alte subiecte.

“Sunt bucuros că am găsit înţelegere la domnul Juncker la mai multe puncte de vedere importante pentru România. Am accentuat dorinţa noastră de a finaliza procesul de integrare totală în Uniunea Europeană, adică să fim un membru acceptat în nucleul UE. Un obiectiv improtant în mandatul meu este europenizarea completă a României. Domnul preşedinte m-a asigurat de tot sprijinul pentru intrarea în spaţiul Schengen, am discutat despre MCV, vom avea un nou raport peste câteva zile. Am căzut de acord că pe timpul mandatelor noastre vom finaliza această procedură cu succes, pentru că România a făcut progrese mari în implementarea reformelor structurale, în independenţa justiţiei. O temă importantă petnru noi e aderarea la zona euro, un deziderat al românilor. Am căzut de acord că e un lucru foarte bun, de dorit şi vom lucra împreună la această speţă. De asemenea, am solicitat sprijin pentru ca România să crească gradul de absorbţie privind fondurile europene. Am discutat despre cel mai recent pact din România, privind cheltuielile pentru Apărare, a fost apreciat acest lucru. În final, vreau să menţionez şi întâlnirea pe care am avut-o înainte, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, am discutat, în esenţă, aceleeaşi probleme. Am primit aceeaşi deschidere, aceleaşi răspunsuri. Mă fac să cred că vom avea progres importante pentru România”, a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis a plecat, joi, la Bruxelles, în prima sa vizită externă ca preşedinte al României. În Belgia, Iohannis are programate întâlniri cu înalţi oficiali ai Uniunii Europene şi ai NATO.
În programul vizitei de două zile a preşedintelui, sunt trecute întrevederi cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, preşedintele Consiliului European Donald Tusk şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Sursa: romaniatv.net

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page