Diverse

DIVERSE | Ceaiuri care ajută digestia

Fie că suferi din cauza balonărilor, ori te confrunți cu arsuri gastrice sau cu hiperaciditate, există soluții la îndemână. Iată cele mai bune ceaiuri care ajută digestia.

Ceaiuri care ajută digestia: ţintaura

Arsurile la stomac sunt cauzată de refluxul gastro-esofagian şi agravată de alimentaţia necorespunzătoare. Preparaţi ceaiul dintr-o linguriță de ţintaură uscată, mărunțită, la o cană cu  apă clocotită, care se infuzează 10 minute. Leacul se ia de trei ori pe zi, până la ameliorarea problemei.

Ceaiuri care ajută digestia: anghinarea

Ceaiul de anghinare face minuni în tulburările hepato-biliare, cum sunt insuficienţa biliară, colecistita, angiocolita, hepatita. Este de ajutor și bolnavilor care suferă de ciroză hepatică.

În aceste probleme, se poate face o cure de o lună cu ceai de anghinare, preparat din două linguriţe de plantă la 300 ml de apă clocotită. Ceaiul se bea de-a lungul unei zile, înaintea meselor principale.

Ceaiuri care ajută digestia: anasonul

Balonările apar fie atunci când mănânci prea repede, fie când combini incorect alimentele, ceea ce îngreunează digestia.
Aceste probleme  pot fi combătute cu ajutorul plantelor care au proprietăți calmante şi care favorizează evacuarea gazelor intestinale.

Dintre acestea, cele mai bune sunt seminţele de anason.  Leacul indicat este un ceai obținut dintr-o linguriţă de amestec de seminţe de anason și o linguriță de flori de mușețel, la o cană cu apă fierbinte. Remediul se bea înainte de masă.
Tot înainte de masă, poți lua și o linguriță de miere. Aceasta stimulează digestia şi contribuie la păstrarea florei saprofite de la nivelul stomacului.

Ceaiuri care ajută digestia: obligeana

Ceaiurile din rădăcină de obligeană reduc aciditatea gastrică. Acesta se prepară  dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă fierbinte. Pentru efecte rapide, se consumă două-trei căni pe zi.

Și coada-calului are puternice efecte antiacide și proprietăţi cicatrizante, eficiente în cazurile de gastrită sau de ulcer.  Rezultate foarte bune în cazul hiperacidităţii gastrice se obţin prin administrarea unui amestec de plante. Se face o infuzie din părţi egale de coada-calului, talpa-gâştei, pătlagină, flori de salcâm şi sunătoare la un litru de apă. Ceaiul astfel obţinut se bea pe parcursul unei zile.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page