Sanatate

SANATATE | Cele mai bune suplimente naturale pentru tratarea depresiilor

Cand vine vorba de depresie, tratamentul nu se reduce doar la medicamentatie, este nevoie si de o schimbare a stilului de viata care adesea adauga motive de stres ce, daca nu sunt in mod direct cauza problemei, pot inrautati situatia.

Medicamentele anti depresive sunt recunoscute pentru efectele secundare neplacute pe care le pot produce, de aceea folosirea unor tratamente mixte ce includ suplimente naturale, impreuna cu medicamentele prescrise, nu doar cresc sansele de succes ale tratamentelor, ci aduc si alte beneficii in ceea ce priveste starea generala de sanatate.

Tratamentele naturiste pentru depresie nu pot inlocui in totalitate medicamentele, mai ales in cazurile grave, de aceea este foarte importanta consultarea opiniei doctorului in ceea ce priveste aceasta problema, in mod special ca anumite suplimente pot interfera cu actiunea pastilelor.

Daca aceste riscuri sunt tratate cu seriozitate si discutate cu medicul, suplimentarea tratamentelor cu remedii naturiste si suplimente pot insemna o recuperare mai rapida si mai putine efecte secundare datorate medicamentatiei. De asemenea, toate aceste remedii sunt interconectate, astfel ca pe langa consultarea doctorului se recomanda si consultarea unor nutritionisti si experti in tratamente naturale, pentru crearea unui regim care sa includa toate vitaminele, suplimentele, dar si schimbarile in stilul de viata, necesare pentru tratamente.

Spre exemplu, cel mai adesea se recomanda exercitiul fizic drept remediu ‘miraculos’ in cazul luptei cu depresia, insa pentru persoanele sedentare, un supliment de produse cu coenzima Q10 poate spori nivelul de energie general si ajuta in primele saptamani, cand schimbarea catre un stil de viata mai activ pare extrem de dificila.

Cateva dintre cele mai recomandate remedii naturale in lupta cu depresia:

1. Omega 3: Cu foarte putine efecte secundare, insa incredibil de eficient in stimularea activitatii cerebrale, acizii grasi Omega 3 sunt printre cele mai noi descoperite tratamente pentru depresie. Conform unui studiu facut in Canada, suplimentele cu omega-3 au dat rezultate foarte bune in tratarea pacientilor ce sufera de depresie fara stari de anxietate.

2. Sunatoare: Efectele acestei plante in tratarea starilor de depresie sunt bine cunoscute de zeci de ani, iar cele mai noi studii vin sa le confime. Unii merg intr-atat de departe incat sa declare ca aceasta este mai eficienta decat orice medicament datorita suspiciunii ca aceasta planta ajuta la retinerea serotoninei in organism.

3. Sofranul: Intr-adevar scump, iar suplimentele cu sofran se pot gasi doar pe internet, insa cercetarile efectuate pana in momentul actual plaseaza sofranul in lista plantelor cu efecte benefice in tratarea depresiei.

4. Vitamina B6: Vitamina B6 nu ajuta la tratarea depresiei, insa lipsa acesteia poate fi un factor, de aceea trebuie facute analize concludente inainte de inceperea unui tratament cu astfel de suplimente.

5. Magneziu: Lipsa unor anumite vitamine si substante din organism pot favoriza declansarea unor stari de depresie. Magneziul este consumat foarte rapid din organism cand exista perioade prelungite de stres, iar cum magneziul este implicat in productia de serotonina, nivelele scazute de magneziu favorizeaza depresiile.

 6. Produse cu coenzima Q10: Aceasta nu trateaza depresia in mod direct, insa are un rol foarte important in tratarea oboselii cronice, ce de multe ori apare odata cu aceasta. De asemenea, cercetatorii au descoperit nivele mai scazute de coenzima q10 la pacientii ce sufereau de depresie. Exista ipoteze cum ca nivelul scazut de antioxidanti favorizeaza aparitia starilor de depresie, iar coenzima Q10 este un tratament eficient si pentru acest tip de probleme.

Sursa: http://demoiselle.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page