Important

NATIONAL | Copil de aproape doi ani, otrăvit de părinţii divorţaţi. Poliţia şi Protecţia Copilului anchetează acest caz

Un copil de nici doi ani, din Giurgiu, a fost otrăvit chiar de unul dintre părinţi. Cei doi au divorţat şi acum se ceartă pe custodia băiatului. Protecţia Copilului a descoperit încă din urmă cu şase luni că băiatul era intoxicat cu o substanţă folosită în tratamentul epilepticilor, dar a intervenit abia acum.

Pentru că ancheta bate pasul pe loc şi nu se ştie, oficial, care dintre părinţi a otrăvit copilul, acesta va rămâne în grija unui asistent maternal.

Timp de aproape un an, părinţii şi-au disputat în instanţă custodia copilului. In paralel, Protecţia Copilului a luat în evidenţă cazul, iar in ianuarie, în urma unor analize, asistenţii maternali au descoperit că baietelul, plimbat când la mamă când la tată, este intoxicat cu acid valproic, o substanţă care se foloseşte în tratamentul epilepticilor.

Prin urmare, în lipsa unei decizii definitive de încredinţare a minorului, Direcţia a obtinut o ordonanta preşedinţială pentru plasament de urgenţă, în luna mai.

Deşi se ştia clar că băiatul fusese otrăvit, autorităţile n-au luat nicio măsură. Abia după ce instanţa a decis să-l încredinţeze definitiv tatălui, după divorţ, Protecţia Copilului şi-a amintit ca are o ordonanţă de plasament de urgenţă şi a hotărât sa preia minorul. Rudele spun ca episodul a fost traumatizant pentru cel mic.

Părinţii şi-au putut vedea copilul în prezenţa autorităţilor.

Poliţia trebuie să stabilească cine a otrăvit copilul. Ulterior, Protecţia Copilului va decide care va fi soarta lui.

Sursa: antena3.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page