Sanatate

SANATATE | Aloe Vera și beneficiile sale

Desi, in mod normal, gasim aceasta planta in zonele cu clima blanda, fara temperaturi prea scazute sau prea ridicate, in zilele noastre o putem achizitiona cu usurinta cam de peste tot. O putem recunoaste dupa frunzele ce cresc direct din pamant, sunt carnoase si au forma de lance.

Aloe vera are numeroase forme de intrebuintare, ea putand fi consumata atat intern cat si extern, sub forma de pastile, geluri si creme, dar si folosind direct sucul ce provine de la frunze. Se poate folosi cu succes in curele de detoxifiere, fiind deopotriva un bun antiinflamator si un stimulant al colagenului, si un bun aliat al tenului.

Cu o mare influenta asupra intaririi sistemului imunitar, fiind totodata un antibiotic natural, dar si antiseptic, aloe vera are o reala contributie in tratarea problemelor de piele ca psoriazisul sau eczemele.

Multe tari i-au dat acestei plante numeroase denumiri precum elixirul tineretii, planta nemuririi sau remediul armoniei, deoarece este bogata in vitamine si minerale ce aduc numeroase efecte benefice organismului ba, chiar mai mult, poate ajuta la atingerea unei greutati corporale normale asigurand si necesarul de energie zilnic.

Frunzele de aloe vera se culeg dupa aproape 3 ani, doar in acest fel putandu-se folosi cu succes, exact ca atare, seva si gelul din frunze, pentru tratarea afectiunilor tenului.

Aveti produse pe baza de aloe vera si nu stiti la ce le mai puteti folosi? Acestea se pot utiliza foarte bine si in cazul leziunilor, zgarieturilor, arsurilor, fiind un foarte bun dezinfectant iar pe langa aceasta caracteristica pe care o detine, ajuta si la cicatrizarea mai rapida a acestor rani superficiale.

Iar in cazul consumarii in mod intern a acestei plante, ea poate ajuta la refacerea mucoasei intestinale si la neutralizarea aciditatii gastrice, fiind un bun medicament in cazul ulcerului gastro- duodenal.

De asemeni, agentii sai antitumorali: lecitina, manoza si emodina care au fost descoperiti in jurul anilor ’90 de catre japonezi, au demonstrat faptul ca folosirea acestei plante in tratamente poate avea ca efect tinerea sub control a cancerului pulmonar dar si a leucemiei. Totodata, acest remediu natural poate preveni toate tipurile de tumori odata cu consumarea sa intr-un mod sistematic.

Atentie, insa, la cei la care se recomanda evitarea acestei plante: cele dintre voi care suferiti de diferite afectiuni cardiace grave sau ale sistemului sanguin, doamnele insarcinate sau care prezinta sangerari uterine.

Sursa: http://demoiselle.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page