Infractional

INFRACTIONAL | Infracţiuni la regimul rutier, constatate flagrant

– La data de 04.09.2014, în jurul orei 21.15, a fost depistat în trafic, pe strada Marchian din municipiul Botoşani, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din municipiu.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat; a fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

– La data de 04.09.2014, în jurul orei  23.35, a fost depistat pe DN 29, în localitatea Huțani, comuna Vlădeni, judeţul Botoşani, un autoturism condus de un tânăr de 22 ani, din comuna Dumbrăveni, judeţul Suceava.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat; a fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede

obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

– La data de 04.09.2014, în jurul orei 23.00, a fost depistat pe strada 1 Decembrie din oraşul Darabani, un bărbat de 30 ani, din satul Eșanca, oraş Darabani, în timp ce conducea un autoturism.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că bărbatul nu poseda permis de conducere.

De asemenea, acesta a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și deplasarea la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauza se efectuează cercetări sub aspectul savarşirii infracțiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu poseda permis de conducere.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page