Meteo

METEO | Vremea se schimbă brusc începand de miercuri

Cei care vor sa plece acum in concediu sunt sfatuiti sa puna in bagaje si o umbrela, pentru ca de miercuri vremea frumoasa de acum e inlocuita de ploi torentiale si vant puternic.

Meteorologii au emis prima informare de vreme rea din aceasta toamna. Vizata de ploi este intreaga tara, insa cele mai afectate regiuni sunt cele din sud-vest si sud, unde cantitatile de precipitatii vor fi insemnate.

Insa nu ploile sunt cele care ar trebui sa ne ingrijoreze, ci vantul, care va bate cu putere mai ales in sud si la munte. Partea buna, daca putem spune asa, e ca temperaturile nu scad foarte mult, ci doar cu 2-3 grade fata de cele inregistrate marti.

Totul se intampla din cauza unui ciclon mediteranean care nu loveste insa atat Romania, cat Grecia. Asa ca daca plecati intr-acolo, pregatiti-va pentru ploi torentiale cel putin 2-3 zile.

In intervalul 3 septembrie (ora 11:00) – 4 septembrie (ora 15:00) va ploua, mai ales in sud-vestul si sudul tarii, precum si la munte. In Oltenia, Muntii Banatului si local in Muntenia si zona Carpatilor Meridionali si de Curbura se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi 15…20 l/mp si izolat 35…40 l/mp.

In regiunile sudice si la munte, vantul va avea intensificari, cu viteze de 50…70 km/h, iar izolat, in zona montana inalta vor fi rafale de peste 70…80 km/h.

Sursa: stirileprotv.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page