Local

Zeci de intervenții ale polițiștilor botoșăneni în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au intervenit la 34 de apeluri sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență.

În urma sesizărilor, polițiștii au întocmit 12 dosare penale și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale  în valoare de peste 2.700 de lei.

Dintre acestea, 4  sancțiuni au fost aplicate pentru apelarea nejustificată a S.N.U.A.U 112.

Vă reamintim, că apelarea nejustificată a numărului de urgență constituie contravenție și se sancționează cu amendă de până la 4.000 de lei.

Alertarea falsă este utilizarea intenționată și nejustificată a numărului 112 pentru alarmarea sau determinarea intervenției forțelor specializate, fără a fi înregistrată vreo urgență.

De exemplu, în cursul acestui an, au fost cetățeni care au apelat 112 pentru a sesiza evenimente care nu reprezentau o urgență, cum ar fi: pentru faptul că îi deranjează nepoții, întrucât fac gălăgie și nu pot să doarmă;  nu și-au găsit cheile de la ușa de acces;  și-au uitat buletinul la o instituție publică; partenerul nu dorea să-și ia tratamentul; au uitat unde și-au parcat autoturismul etc.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button