Liga 1Sport

Valeriu Iftime: “Nu auziţi că e bătăuş? Făcea grătare. Pe cuvântul meu, eu l-aş pune la muzeu”

Valeriu Iftime, patronul echipei FC Botoşani, l-a ironizat pe Emmanuel Culio (38 de ani), după ce moldovenii au trecut cu 1-0 de campioana României. Finanţatorul grupării din Moldova a afirmat că, din punctul lui de vedere, un jucător precum Culio nu îşi mai are locul în Casa Liga 1 din pricina vârstei, şi, mai mult, din pricina faptului că nu mai joacă precum o făcea acum câţiva ani.

Iftime nu are încredere în faptul că Emmanuel Culio se mai poate ridica la un nivel apropiat de cel arătat acum ceva timp la CFR Cluj. A comentat în stilul propriu prestaţia argentinianului din partida FC Botoşani – CFR.

”Nu auziţi că e bătăuş? L-au adus ca să îl bată pe Ongenda, ştiau că poate să se lase de fotbal oricând, aşa că poate să îl bată pe Ongenda, după aia se lasă. Ce să spun eu, la 38 de ani să îl aduci pe Culio? Pe cuvântul meu, eu l-aş pune la muzeu, din ăsta să explice de fotbal. 

Dar şi el e neserios, la 38 de ani mai vine să joace fotbal, dar dacă îi dau ăştia bani. Nu e prost ăla care cere, ăla care dă. Îi dau bani, bietul copil vine, el era acolo în Argentina, unde era el, făcea grătare. Vine, joacă fotbal un an de zile, ia 200 000 – 300 000 de euro şi pleacă, la revedere, ţară. Să dea Dumnezeu să poată”, a declarat Iftime la ProX.

FC Botoşani a câştigat meciul de pe teren propriu cu CFR Cluj, scor 1-0, în etapa a opta din Casa Liga 1, în direct pe Look Sport + şi www.primaplay.ro. A fost prima partidă pentru Dan Petrescu pe banca tehnică a CFR-ului, după revenirea la Cluj. Campioana ultimelor patru sezoane a suferit primul eşec din acest campionat.

A fost un meci echilibrat, în care ambele echipe au ratat ocazii imense. În minutul 53, Petkovski a încercat un lob peste Bălgrădean, dar portarul CFR-ului a fost atent şi agil.

În minutul 56, Debeljuh n-a reuşit să profite de eroarea lui Braun, care a pasat greşit către portar. Atacantul CFR-ului nu l-a putut învinge pe Pap din centrul careului, spre disperarea lui Dan Petrescu.

Singurul gol al meciului a venit în minutul 72. Herve Kage a reuşit o lovitură de cap din centrul careului. A fost centrarea perfectă a lui Ongenda, din banda stângă. Este primul gol al congolezului Kage (32 de ani) în Liga 1.

CFR Cluj rămâne lider în clasamentul Ligii 1, cu 21 puncte. FC Botoşani a urcat pe locul 3, cu 17 puncte.

În runda următoare, CFR Cluj va juca pe teren propriu cu Universitatea Craiova, iar FC Botoşani merge la Bucureşti pentru meciul cu Dinamo. Înaintea partidei din Liga 1, CFR Cluj va juca joi în grupele UEFA Europa Conference League, în Cehia, cu Jablonec, de la ora 22:00.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button