Important

NATIONAL | Unul dintre răniţii în explozia de la Sighetu Marmaţiei a murit!

Reprezentantul firmei de gaze B.E.R.G. Sistem Gaz, rănit în urma exploziei de acum două săptămâni de la Sighetu Marmaţiei, a decedat vineri la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde se afla internat.

Şeful firmei de gaze a fost cel mai grav rănit în urma exploziei din club, cu arsuri pe 90% din suprafaţa corpului. De asemenea, el avea şi arsuri ale căilor respiratorii.

Medicul Vitalie Stan a declarat că bărbatul a decedat vineri, în jurul orei 8.00, după ce starea lui s-a agravat în ultimele zile, din cauza degradării funcţiile organelor.

Silviu Comănici a fost operat prima dată joia trecută. Medicii au recoltat grefe de piele de la trei donatori, rude ale bărbatului. Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a trecut ulterior prin mai multe intervenţii chirurgicale.

Se schimbă încadrarea juridică a faptei

Avocatul care reprezintă BERG Sistem Gaz, firma de gaz care a făcut lucrările de branşare la reţea în Sighetu Marmaţiei, Cristian Niculescu-Ţâgârlaş, a declarat, pentru „Adevărul”, că prin moartea lui Silviu Comănici se schimbă încadrarea juridică a faptelor pentru care s-a început urmărirea penală faţă de clientul său. „Din vătămare corporală s-a schimbat încadrarea juridică în ucidere din culpă”, a spus avocatul.

Potrivit acestuia, cercetările la faţa locului s-au încheiat, însă continuă ancheta şi audierile la Bucureşti a persoanelor care au fost internate în spitalele din Capitală. „Acum, se administrează probaţiunea specifică unei astfel de situaţii. Mai multe nu vă pot spune deocamdată”, a adpugat Niculescu-Ţâgârlaş.

Starea celorlalte zece persoane rănite în exploziile de la Sighetu Marmaţiei internate la Spitalul de Arşi este bună, iar două dintre cele şase tinere vor fi externate vineri.

La Spitalul de Arşi din Capitală sunt cele şase tinere rănite în urma primei explozii şi alţi cinci pacienţi aduşi după cea de-a doua explozie, respectiv doi pompieri, doi angajaţi ai societăţii de gaze şi notarul care avea biroul deasupra localului unde a avut loc explozia din noaptea de 18 spre 19 februarie.

Una dintre cele şapte tinere rănite în prima explozie de la Sighetu Marmaţiei a fost externată joi, de la Spitalul Floreasca din Capitală, ea rămânând sub supraveghere între opt şi zece luni, a declarat şeful Clinicii de chirurgie plastică şi reconstrucţie, profesorul Ioan Lascăr.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca mai sunt internaţi doi poliţişti răniţi în cea de-a doua explozie. Unul dintre poliţişti, care are arsuri pe mai mult de 70 la sută din suprafaţa corpului, este în continuare în secţia de Terapie Intensivă. Celălalt poliţist este internat în salon.

Două explozii într-o singură zi

În noaptea de 18 spre 19 februarie, la ora 0.56, într-o discotecă din Sighet aflată la subsolul unei clădiri a avut loc o explozie în care au fost rănite şapte fete. După 14 ore, în momentul în care se făceau cercetări privind explozia, o a doua deflagraţie s-a produs, fiind răniţi poliţişti, pompieri şi un notar care avea biroul deasupra discotecii.

În cele două explozii au fost rănite 21 de persoane, din care 17 au fost spitalizate, 15 fiind aduse cu un avion militar la Bucureşti.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page