Important

Un impact catastrofal putea distruge Beijingul – au lipsit doar 7 minute!

O catastrofa de proportii nebanuite se putea produce in capitala Chinei, Beijing. Au lipsit doar sapte minute, ca impactul unui obiect spatial, ce s-a prabusit cu o viteza de 482 de kilometri pe ora, sa nu loveasca Beijingul!

Sapte minute au salvat zone imense din Beijing de la distrugere, anul trecut, atunci cand un satelit de 2,5 tone s-a prabusit pe Pamant, informeaza Daily Mail.Capitala Chinei a fost pe traiectoria zborului satelitului german Rosat, atunci cand s-a scufundat in Golful Bengal, in octombrie anul trecut, dupa doua decenii de la lansare. Consecintele impactului satelitului de 2,5 tone, care ar fi cazut in oras, ar fi fost catastrofale.

S-ar fi produs cratere uriase, conducte de combustibil spulberate, explozii, cladiri ruinate si victime umane considerabile, intr-o metropola de 20 de milioane de locuitori.

Parti din satelit s-ar fi rupt probabil si ar fi facut cratere adanci. Satelitul a fost “periculos de aproape” sa loveasca Beijingul cu o viteza de 482 de kilometri pe ora, a anuntat Agentia Spatiala Europeana (ESA).

“Beijingul s-a aflat direct in calea satelitului, pe ultima sa orbita. Calculele noastre au aratat ca, daca Rosat s-ar fi prabusit cu sapte pana la zece minute mai tarziu, ar fi lovit Beijingul”, a spus Manfred Warhaut, de la Centrul euroepan spatial din Darmstadt, Germania.

Rosat a cantarit 2,5 tone. In mod normal, intre 20 si 40% din satelit ajunge la suprafata Pamantului, atunci cand se prabuseste. “Dar cu Rosat, am stiut ca va fi in jur de 60% din greutatea sa, deoarece a fost realizat din piese deosebit de grele si durabile”, a declarat Heiner Klinkrad, seful echipei ESA.

sursa: ziare.com


Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page