DiversePublicitate

Top 3 cele mai impresionante și neașteptate momente in timpul Cupei Mondiale

Industria sporturilor acoperă diverse evenimente și competiții. Cu toate acestea, un eveniment de renume mondial care reușește să stârnească emoții reale în rândul spectatorilor este Cupa Mondială. Se pare că cel mai popular sport din lume nu ține cont de cultură și distanță, milioane de oameni din întreaga lume fiind dornici să fie martorii celor mai impresionante și neașteptate momente din timpul Cupelor Mondiale. Unele dintre cele mai interesante beturi și rezultate au avut loc în cadrul acestor evenimente care reușesc să surprindă fanii constant. Unele lucruri nu ar fi putut fi anticipate niciodată precum momentele de îndemânare, dramă și pasiune autentice. Haideți să vedem care au fost cele mai memorabile momente  până în prezent!

Brazil 1-7 Germania (2014)

Jocul de semifinale care a avut loc pe 8 iulie 2014, la Estádio Mineirão din Belo Horizonte, Brazilia este unul dintre meciurile care a cauzat cele mai mari drame din lumea fotbalului. Echipa Braziliei s-a destrămat sub dominanța echipei Germaniei. Cu siguranță echipa știa că va fi în dezavantaj, având în vedere faptul că de pe teren lipsea vedeta echipei, Neymar, din cauza unei accidentări și căpitanul și fundașul Thiago Silva, care a fost suspendat pe baza cartonașului galben primit în meciul din sferturile de finală împotriva Columbiei. Acest cartonaș a fost al doilea primit în cadrul turneului, rezultând în suspendarea automată. În ciuda faptului că se știa că echipa nu va fi completă fără cei doi, nimeni nu a prevăzut înfrângerea brutală de care au avut parte.

 

Primul gol a fost marcat de Thomas Müller în minutul 11, urmat de cel a lui Miroslav Klose în minutul 23, cele două goluri succesive din partea lui Toni Kroos în minutele 24 și 26 iar al cincilea gol în minutul 29 a fost adăugat de Sami Khedira. Două goluri la o distanță de aproximativ 10 minute, și încă trei la o distanță de sub 5 minute, toate acestea doar în prima repriză. A doua repriză nu a adus nici un fel de revanșă din partea echipei Braziliei. Dinamica dintre echipe s-a menținut aceeași, două goluri în plus fiind marcate de Andre Schürrle în minutul 69 și în minutul 79. Pentru cei care nu înțeleg cum a reușit Brazilia totuși să marcheze un gol, nu vă preocupați prea tare. Golul din partea echipei Brazilia a fost de consolare, marcat în minutul 90 de Oscar cu scopul de a evita o înfrângere mult prea umilitoare.

 

 

Penalty ratat de Baggio (1994)

Dacă ne întoarcem puțin mai mult în trecut, putem vorbi despre un eveniment în cadrul căruia echipa braziliei s-a bucurat de marele câștig, în timp ce echipa italiei a fost oarecum umilită de pierdere. În finala Cupei Mondiale FIFA din 1994, echipei italiei a înfruntat Brazilia la Rose Bowl din Pasadena, California. Meciul a fost strâns disputat, incitant și captivant, prin urmare nu putem spune că vreuna dintre echipa a suferit o pierdere umilitoare, însă cu siguranță a fost dezastruoasă. Pentru spectatori a fost mai degrabă o bucurie să observe dinamica excelentă dintre cele două echipe. Cu toate acestea, meciul s-a terminat fără goluri, iar după prelungiri au urmat loviturile de departajare.

 

Prima repriză a fost dominată de Brazilia, timp în care au apărut mai multe ocazii de a marca, însă portarul italian Gianluca Pagliuca nu a lăsat nici o minge să treacă. A doua repriză a fost mai degrabă înclinată spre echipa italiei, care a reușit de asemenea să se aproprie de ocazii periculoase fără a reuși însă să le fructifice în goluri. Prelungirile nu au reușit să rezolve situația, urmând astfel loviturile de departajare. Ajunsă în acest context, echipa braziliei s-a impus cu 3-2, loviturile fiind nimerite de Romario, Marcio Santos și Branco, iar penalty-urile adversarilor fiind salvate de Claudio Taffarel.

 

Întregul scenariu a generat multă nerăbdare și emoții pentru spectatori. Cel mai memorabil moment din această finală a Cupei Mondiale a fost cel în care eroul campaniei Italiei, Baggio, a ratat șansa de a egala scorul. După ce brazilianul Dunga a marcat, toată presiunea pentru menținerea în joc a echipei italiei a rămas pe umerii lui Baggio. La momentul decisiv, șutul său a trecut sus, peste bară, ceea ce a însemnat câștigul braziliei. În acea clipă întreaga atmosferă a fost acaparată de suferința sfâșietoare a fanilor italieni, menținută în balanță de entuziasmul braziliei.

“Mâna lui Dumnezeu” (1986)

În timpul sferturilor de finală a Cupei Mondiale FIFA din 1986 dintre Argentina și Anglia, un gol controversat a devenit foarte rapid un concept interesant. „Mâna lui Dumnezeu” este o sintagmă care s-a născut din justificarea lui Maradona în privința golului marcat în minutul 51 care a trecut pe lângă portarul Angliei Peter Shilton. Se pare că după joc s-a putut observa faptul că Maradona a marcat cu mâna stângă un handbal. În ciuda opiniilor controversate, renumitul jucător a confesat că golul a fost marcat „puțin cu capul lui Maradona și puțin cu mâna lui Dumnezeu”.

 

Nu se înțelege nici chiar în prezent care au fost intențiile exacte din spatele actului aparent de trișare. Se prea poate ca handbalul să fi fost o acțiune reflexă, iar mingea să fi fost manipulată cu intenții legitime, dar fiind vorba despre Maradona, mulți propun ideea unui handbal deliberat. În ciuda renumelui controversat pe care și l-a construit, în cadrul aceluiași meci jucătorul și-a demonstrat talentul din spatele succesului. Mai exact, al doilea gol al lui este considerat unul dintre cele mai mari goluri din istoria Cupei Mondiale, primind denumirea de „Golul secolului”.

Concluzie

Este evident că puși în fața unor evenimente atât de importante, suspansul și pasiunea față de sport reușește să stârnească în oameni emoții intense și pure. Este vorba la urma urmei de cel mai prestigios turneu de fotbal din lume. În plus, aceste momente impresionante și neașteptate au avut loc în timpul carierei unor jucători de top cu renume mondial. Cine altcineva să creeze astfel de momente memorabile dacă nu chiar preferații industriei, care au parte de cea mai mare intensitatea și presiunea din partea competiției?

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button